REKTÖR TAŞDEMİR, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNİN MÜJDESİNİ VERDİ!

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Sinop'ta görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla ile bir araya gelerek, Mimarlık ve Mühendislik Fakülte binalarının yükseldiği müjdesini verdi.

REKTÖR TAŞDEMİR, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNİN MÜJDESİNİ VERDİ!
06 Haziran 2024 - 15:51 - Güncelleme: 07 Haziran 2024 - 10:56
Ahmet Muhip Dranas Uygulama Oteli’nde düzenlenen programa Rektör Taşdemir’in yanı sıra; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ve Prof. Dr. Rıza Bayrak, Üniversite Genel Sekreteri Şenol Metin, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cengiz Demirel, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Adem Orakçı, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.
Rektör Prof. Dr. Şakir Taşdemir, toplantının açılış konuşmasında gazetecilere teşekkür ederek, göreve başlayalı 10 ay olduğunu belirtti. Toplantının amacının Sinop Üniversitesi’nin son 10 ayını değerlendirmek olduğunu söyledi. Uygulanabilen ve uygulanmak üzere planlanan projelerden bahsetti. ilk olarak gelecekte açılması planlanan fakülte, meslek yüksekokulu, bölüm ve programlar hakkında bilgiler verdi. Özellikle mühendislik alanına büyük önem verdiklerini belirten Rektör Taşdemir, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nin yeni binasının yükselmekte olduğunu ve Mimarlık Bölümü ile Elektrik Elektrik Mühendisliğinin öğrenci alması için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

“Sağlık Alanına Önemli Katkı”
Rektör Taşdemir; Ülkenin en yüksek yaşlı nüfus oranına sahip şehrinde bulunan Sinop Üniversitesi’nin, insana duyarlı bir yaklaşım sergileyerek Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakım Programı'na bu yıl öğrenci almaya başlayacağını dile getirerek; “Bu program ile yaşlı bakımı alanında nitelikli profesyoneller yetiştirilmesini hedefliyoruz.” Dedi.
“Diş Hekimliği Fakültesi için Çalışmalar Sürüyor”
Ayrıca Rektör Taşdemir, Diş Hekimliği Fakültesi kurulumu için çalışmaların sürdüğünü de belirtti. Bu fakültenin açılmasıyla birlikte, üniversitenin sağlık alanındaki eğitim kapasitesini ve hizmet yelpazesini genişleteceğini vurguladı.
Tematik Yüksekokul Çalışmaları
Erfelek Meslek Yüksekokulu’nun tematik bir yüksekokul olarak planlanması üzerine çalışmalar devam ettiğini anımsatan Taşdemir; “Bu yüksekokul açıldığında belirli bir temaya odaklanarak öğrencilerin belirli alanlarda uzmanlaşmasını sağlayacak.” Diye konuştu.
Rektör Taşdemir, 10 Ayı Değerlendirdi
Rektörümüz konuşmasının devamında göreve atandığı 10 aylık süreçte yapılan çalışmaları değerlendirirken, üniversitenin gelecek hedeflerini de anlattı. Bilimde, sanatta ve sporda şehri ile iç içe olan bir üniversite olmayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, bilim üreten ve ürettiğini transfer eden paylaşımcı bir üniversite olmanın önemine değindi.
Bilimsel Etkinlikler ve Paylaşımlar
10 ay içerisinde çok sayıda Sempozyum ve çalıştaylar düzenleyerek kentin önemli gündem maddelerini kamuoyunun bilgisine sunduklarını belirten Rektör Taşdemir; Ülkemizin önde gelen bilim insanlarını üniversitemizde ağırladı ve bu sayede bilimsel paylaşımları artırdık. Bu etkinliklerin üniversitemizin bilimsel katkısını ve kamuoyuyla olan etkileşimini güçlendirdi.” İfadeleriyle sunumunu tamamlamadı.
Sunum ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Rektör Taşdemir, tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu. 15 Eylül Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cengiz Demirel ise, Rektör Taşdemir’e nazik davetleri için teşekkür ederek; “Sinop Basını, Üniversitenin çalışmalarıyla yakından ilgileniyor. Göreve başladığınız günden bu yana bugün basın ile değerlendirme çalışmanızın ikincisini düzenliyorsunuz. Kentimiz ve öğrenciler adına önemli fikir alışverişlerinde bulunduk. Şahsınıza ve ekibinizi kutluyorum.” Dedi.


Bu haber 15458 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<