RUMELİ VE BALKAN LEZZETLERİ SERGİLENDİ

Sinop’ta Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde, Sinop Balkan ve Mübadele Derneği üyeleri Rumeli ve Balkan lezzetlerini sergiledi.

RUMELİ VE BALKAN LEZZETLERİ SERGİLENDİ
21 Mayıs 2024 - 15:55 - Güncelleme: 24 Mayıs 2024 - 12:25
Sinop Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Sinop’ta Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri bugün Uğur Mumcu Meydanı’nda başlatıldı. Etkinliklerde Sinop’un coğrafi işaretli ürünlerinin sunumu yapıldı. Etkinliklerde birçok dernek, kooperatif ve kadın girişimciler kendi üretimi olan ürünlerini sergiledi. Mübadele ve Balkan Halkları Derneği de programda yer alarak, Balkan ve Rumeli yörelerine ait 25 çeşit yemeği katılımcılara sundu.
Etkinliğe davet edilmekten ve yöresel lezzetlerini sergilemekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Dernek Başkanı Kenan Aral Ajans Sinop’a yaptığı açıklamada; “Balkan ve Mübadele Derneği olarak Sinop'ta her türlü etkinliğe dernek olarak katılıyoruz. Bugün de 27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Sinop Valiliği ve Kültür Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu etkinliğe katılmış bulunuyoruz. Yaklaşık 25 çeşit yemek ile burada buradayız. Bazılarını sayayım; triliçe tatlısı, pırasa böreği, kavala kurabiyesi, Selanik gevreği gibi ürünlerimiz var ve halk tarafından gerçekten ilgi görüyor. Daha önce de bahsetmiş olduğum gibi Balkan ve Rumeli lezzetleri adı altında yemek kitabımızı çıkartmıştık. 57 çeşit yemek vardı. Bu Türkiye genelinde olduğu gibi Balkan coğrafyasında da çok ilgi gördü. Böyle bir etkinliğe katılmaktan, dernek olarak davet edilmekten mutluluk duyuyoruz. Şahsım ve derneğim adına sizlere de çok teşekkür ediyorum sağ olun.” diye konuştu.




Bu haber 12589 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<