ŞANLAN; "BU TAMAMEN BİR GÜVENLİK SORUNU!"

İYİ Parti Batı Karadeniz Bölge Koordinatörü Yılmaz Şanlan, Dokuzoğlu Stadyumu’nun kolonunun çökmesiyle ilgili “Bu tamamen bir güvenlik sorunu” dedi.

09 Aralık 2023 - 09:41 - Güncelleme: 09 Aralık 2023 - 13:46
Deniz Özen ile Haber Saati Programına konuk olan İYİ Parti Batı Karadeniz Bölge Koordinatörü Yılmaz Şanlan, Sinop Dokuzoğlu Stadyumuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Şanlan, stadyumun yapıldığı lokasyonun doğru bir yer olmadığını dile getirdi. Ayrıca Şanlan, stadyumun en başında daha güvenli ve sağlam zeminli bir yere yapılması gerektiğini söylediğini de sözlerine ekledi.

 


“DAHA GÜVENLİ RAHAT BİR BÖLGEYE YAPILABİLİRDİ”
Şanlan, stadın yapılmadan önce araştırılması gerektiğinin altını çizerek “Bunu iş güvenliği uzmanları bu şekilde görse stadın etrafına kırmız bant çekerler, stada kimseyi sokmazlar. Bu tamamen bir güvenlik sorunu. Muhtemel ya altta çökme oldu ya da kayma olduğu için ana taşıyıcı kolonlarda kolon diplerinde resmen aşağıya çökmüş, kırılmadan ziyade aşağıya çökme olmuş. Bence bu bir iş güvenliği sorunu ve inşaat şantiye alanına kimsenin sokulmaması gerekiyor. Sinop stadının yapıldığı lokasyon 1970’lerde Sinop Belediyesinin bir kısmı dolgu alanı olarak kullanıldığı bir yer. Yani sağlam bir zemin değil. O bölge jeolojisi açısından da yere altı sularının olduğu çok sağlam zemin olmayan bir bölge. Çağımızın inşaat teknolojisi çözüm bulur ama oradaki sağlam zemini bulmak için 100-150 metre fora kazıklarıyla aşağıya inmek gerekiyordu. Bildiğim kadarıyla stada yapılan fora kazıkları 17 metre civarındaydı. Sonra stat bitmeye yakın statta 2-3 santim kayma olduğu ortaya çıktı. Sonra stadı yapan müteahhit tekrar fora kazıkla dıştan bir güçlendirme yaptı. Oda kafi gelmedi. Şimdi ana kolonların diplerinde çökmeler, kottan aşağı kalan kısımlarda su basmaları izolasyonlarla alakalı rutubetlenmeler oldu. İnşaatın ihale edildiği tarihte 33 milyon TL maliyeti olan bir stat. Şu an itibariyle yaklaşık 300 milyon TL’ye mal olacak bir stat. Daha rahat otopark sorunu yaşanmayacak şehrin biraz daha güvenli rahat bir bölgesine yapılabilirdi. Bu stadın burada olmayacağını yapılırken de dile getirmiştik.10 bin kişinin tribünlerde aynı anda sevinç yaşadığı bir anda Allah muhafaza bu stadın çökme ya da yan yatma riski var. Bu işin zamanında araştırma yapılması gerekiyordu. Ola ki bu stadın kullanamaz raporu çıktığında 300 milyon TL ‘nin hesabını kim verecek. Bu Sinop’a karşı yapılmış resmen ihanettir.” Dedi.

 


“ŞEHRİN SPORUNA HİZMET ETMEYECEKSE NE DİYE YAPILDI BU STAT?”
Şehir stadı dururken üniversite stadının kullanılmasının garip olduğunu ifade eden Şanlan, “Buradan Gençlik Spor İl Müdürüne çağrı yapalım. Sinop’a bizlere bu statla ilgili son durum hakkında bir yazılı açıklama yaparsanız hem hemşerilerimizin merakı giderilmiş olur hem bizim kafamızdaki sorular giderilmiş olur hem de eğer tehlikeli bir durum varsa da kısa sürede çözümünün bulunması için gündeme getirelim. Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladık bu tip büyük organizasyonlar eskiden şehit statlarında olurdu. En son 29 Ekim Cumhuriyetimizin 100.yılını bin bir eziyetle kutladık. Eğer bu stat yapılmış bitmiş olsaydı herhalde orayı tercih ederlerdi diye düşünüyorum. Artı bu şehrin bir takımı var. Bin bir güçlükle takımı üst lige taşımaya gayret ediyorlar. Para harcıyorlar yatırım yapıyorlar emek harcıyorlar. Şehrin stadı dururken üniversitenin stadını kullanıyorlar. Şehrin takımına şehrin sporuna hizmet etmeyecekse ne diye yapıldı bu stat.” İfadelerine yer verdi.
Bu haber 7128 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<