ŞANLAN; "ÇALIŞMA BAŞLATILMALI"

İYİ Parti Eski İl Başkanı ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Yılmaz Şanlan; “Bu güzergâh acilen genişletilmez ve bölünmüş yola dönüştürülmez ise Allah muhafaza önümüzdeki günlerde ve yıllarda benzer üzücü, can kayıplı ve maddi hasarlı bir çok kazaya şahitlik etmek durumunda kalacağız.” Dedi.

ŞANLAN; "ÇALIŞMA BAŞLATILMALI"
11 Haziran 2024 - 16:14 - Güncelleme: 12 Haziran 2024 - 17:47
Şanlan, sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden doktorlara, sağlık çalışanına ve vatandaşa Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Ayrıca Şanlan, Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan’a ve yetkililere seslenerek kaza meydana gelen yolun bölünmüş yol olması için çalışma yapmalarını istedi.

Şanlan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Güne Boyabat- Sinop Karayolunda meydana gelen, feci kaza haberini duyarak başladık. Kaza, saat 07:50 sıralarında Sinop-Boyabat yolu Tıngıroğlu mevkiinde meydana gelmiştir. Gelen bilgilere göre çarpışan araçlardan birinde yangın çıkmış, yangın çıkan araçta iki hekimimiz ve araç şöförü, diğer araçta da bir kişi hayatını kaybetmiştir. Her iki araçta  bulunan yaralı vatandaşlarımız da hastanede tedavi altına alınmıştır. Kazada hayatını kaybeden doktorlarımıza ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına da sabır diliyorum. Hastanede tedavi gören yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. 
Bu üzücü kazaların tekrar yaşanmaması temennisinde bulunurken de buradan Sinop Kamuoyu adına bazı ikaz ve tavsiyelerde bulunmak istiyorum. 
Ne yazık ki, Sinop - Boyabat karayolunda onlarca ölümlü ve maddi hasarlı kaza vakalarına sürekli tanıklık ediyoruz. Bu kazaların en önemli sebebi bizlere göre; Sinop ilini  İç Anadolu Bölgesi'ne  (İstanbul, Ankara) bağlayan en önemli ve en kısa güzergah olan Sinop- Boyabat Karayolunun BÖLÜNMÜŞ YOL olmamasından kaynaklanmasıdır. 

Sinop - Boyabat Karayolu mevcut hali ile BÖLÜNMEMİŞ, çift şeritli bir karayoludur. Bu yol, coğrafi olarak stratejik bir konumda olması sebebiyle yoğun bir trafik akışına sahiptir. Ayrıca, güzergah boyunca taş ocakları ve beton santralleri de bulunmaktadır. Yoğun trafik akışına ilaveten, tonajlı yük taşıma amaçlı geniş ve uzun araçlarında trafiğe dahil olması mevcut yolu tehlikeli ve riskli hale dönüştürmektedir. Yolun mevcut durumunun can kayıplı ve maddi hasarlı feci kazalara sebep olduğu aşikardır. 
Bu güzergah acilen genişletilmez ve BÖLÜNMÜŞ yola dönüştürülmez ise Allah muhafaza önümüzdeki günlerde ve yıllarda benzer üzücü, can kayıplı ve maddi hasarlı bir çok kazaya şahitlik etmek durumunda kalacağız. 
Buradan kendini Sinop 'a karşı sorumlu hisseden bir vatandaş olarak başta ilimizin Valisi Sn. Dr. Mustafa Özarslan Bey olmak üzere tüm yetkililere ve siyasilere sesleniyorum. Bir an önce malum güzergahın, BÖLÜNMÜŞ yola dönüştürülmesi ile ilgili ciddi bir çalışma başlatılmasının ve sürekli olağan bir hal almaya başlayan kazaların önüne geçilmesin memleketimize, insanlarımızın can ve mal güvenliğini korumak adına büyük ve kalıcı bir hizmet olacağı kanaatindeyim. Ayrıca İl merkezini ilin en büyük ilçesine bağlayan karayolunun, BÖLÜNMÜŞ yola dönüştürülmesi konusunda değerli hemşehrilerimizden yetkililerden talepkar ve konunun takipçisi olmalarını rica ediyorum. 
Tekrar başımız sağolsun. Rabbim tekrarını yaşatmasın.” dedi
 

Bu haber 7741 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<