ŞANLAN'DAN TEPKİ!

İYİ Parti Yerel Yönetimler Batı Karadeniz Bölge Koordinatörü Yılmaz Şanlan, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yapıldığı alanın kutlamalara gölge düşürdüğünü belirtti.

ŞANLAN'DAN TEPKİ!
30 Ekim 2023 - 17:05 - Güncelleme: 30 Ekim 2023 - 21:23
Şanlan, tören alanının lokasyonunun yanlış olduğunu ifade ederek, konunun muhataplarına seslendi.Ayrıca Şanlan, böyle törenleri halkın rahat izleyebileceği stadyum gibi alanlarda yapılması gerektiğinin altını çizdi.

 

Tören alanının düzensizliği yüzünden birçok insanın gösterileri göremediğini işaret eden Şanlan, “Dün tüm Türkiye'de olduğu gibi Sinop'ta da Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladık. Yediden yetmişe herkesin gözünde yüzyılın gururu, heyecanı ve geleceğe dair umutların en üst seviyede olduğunu gördük. Cumhuriyetimizin kazanımlarına bağlılığını başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kurucu iradeye olan saygısını, sevgisini, vefasını ve dualarına şahitlik ettik. Çocuklarımızın aylardır 100. yıla yakışır programlar ve gösteriler yapabilmek için değerli öğretmenlerimizin ve hocalarımızın önderliğinde yoğun bir tempoda hazırlık yaptığını biliyorduk. Birçok veli ve öğrencilerimizin yakınları da aynı heyecanı yaşamaktaydı. Çocuklarımızın amaçları yaptıkları güzel çalışmaları, hüner ve kabiliyetlerini başta aileleri olmak üzere tüm hemşerilerimizin beğenisine sunmak takdirlerini, sevgilerini kazanmak ve Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği nesiller biziz mesajını 100. yılda vermekti.

 

Lakin Sinop'ta 100. Yıl programının yapıldığı lokasyon tüm kutlama ve gösterilere gölge düşürdü. Binlerce hemşerimiz kutlama ve tören alanına akın etmesine, Cumhuriyetimize, atasına ve tarihine sahip çıkma kararlılığına rağmen tören alanının düzensizliği, sıkışıklığı yüzünden birçok insan dün Sinop'taki Cumhuriyet kutlamalarında yapılan hiçbir gösteriyi göremedi. Birçok hemşerimiz bankların üzerinden ya da bulabildikleri sandalyeler, tabureler üzerinden bin bir zahmetle gösterileri takip etmek durumunda kaldı. Alanda görüştüğüm onlarca hemşerimizde bu konuda ki haklı öfkesini ve şikayetini dile getirdi.” Dedi

 

“Çocuklarımızın, öğretmenlerimizin emeklerine, yazık ettiniz”

 

Öğrencilerin ve öğretmenlerinin boşa gittiğini ifade eden Şanlan, “Buradan konunun muhatapları olan başta ilimizin mülki amiri olan Sn. Valimize ve tertip komitesinde yer alan bürokratlara ve kurumlara soruyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlamalarının çok yoğun katılımla gerçekleşeceğini öngöremediniz mi? Birçok insanın alanı görmesinin mümkün olmayacağı, insanların alana yaklaşabilmek için birbirinin önüne geçmek için hır gür olacağı, özellikle küçük çocuklarımızın 100. Yıl kutlamalarını görme konusunda mağdur olacağını hesap edemediniz mi? Hiçbirinizde durumdan vazife çıkartıp bu töreni şehir stadında, tribünleri olan herkesin eşit görme ve heyecanı yaşama fırsatı olan bir alanda yapalım demediniz mi? İnsanlar alana 100 metre bile yaklaşamadan geri dönmek mecburiyetinde kaldı. Madem töreni bu alanda yapmaya karar verdiniz, iki tane ekran kurmayı mı akıl edemediniz? Çocuklarımızın, öğretmenlerimizin emeklerine, yazık ettiniz. İşte biz bu sebepten dolayı her alanda liyakat, liyakat diye bağırıyoruz. Sn. Gençlik ve Spor il müdürü; Milyonlarca lira harcanarak yapılan şehir stadı 100. Yıl töreninde kullanılsaydı, hemşerilerimizde bu eziyeti çekmeseydi güzel olmaz mıydı? Neden böyle tarihi bir organizasyonda şehir stadı tercih edilmedi, şehir stadı bitti hazır denilmesine rağmen neden Sinoplu’nun hizmetine sunulmuyor? Şehir stadı ile ilgili Sinoplulara ikna edici bir açıklama yapılmasının gerekliliğini buradan başta Gençlik Spor il müdürü olmak üzere tüm konunun muhataplarına Sinop kamuoyu ve hemşerilerimiz adına soruyorum. Değerli hemşerilerim, sevgili gençler 1000 yıldır hüküm sürdüğümüz bu bereketli topraklarda ve Anadolu coğrafyasında gelecek bin yılda da yaşama var olma kararlılığımızdan zerre taviz vermeyeceğiz. Bizlere atalarımızdan miras olan, kan ve canla kurulan Cumhuriyetimizi, büyük Türk milletini ve kadim devletimizi korumaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun.” İfadelerinde bulundu.
Bu haber 6071 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<