ŞANLAN; "YOLLAR KÖSTEBEK YUVASINA DÖNMÜŞ"

İYİ Parti Sinop İl Genel Meclis Üyesi Adayı Yılmaz Şanlan; “Yollar köstebek yuvasına dönmüş, derin çukurlar oluşuyor.” Dedi.

ŞANLAN; "YOLLAR KÖSTEBEK YUVASINA DÖNMÜŞ"
08 Mart 2024 - 18:14 - Güncelleme: 11 Mart 2024 - 12:03

Son günlerde, sosyal, ekonomik ve yerel düzeyde yayımladığı videolarla Sinop kamuoyunun gündeminden düşmeyen Şanlan, bu kez de Akliman, Ayancık yolu güzergahında bir süredir onarımı yapılmayan çukurlu yolu gündemine aldı. Videosunda, bir otomobilin ne şartlarda yoldan geçebileceğini göstererek anlatan Şanlan, başta Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan olmak üzere tüm yetkilileri göreve davet ederek, yol yapılmazsa, kendileri imece usulü yapacaklarının altını çizdi. Söz konusu yolun ne İl Özel İdaresi tarafından ne de Sinop Belediyesi tarafından üstlenilmemesi üzerine, “Sahipsiz yol” adını verdiklerini söyledi.

Videosunda yetkililerin bir an önce yol için çalışma başlatmasını talep eden Şanlan; “Bugün sizlere Ayancık yolunu, Akliman Sahil yoluna bağlayan, Dibekli yol ağızıyla, Marti Kamping arasındaki ara yoldan sesleniyorum. Bu yol Akliman, Su Ürünleri Fakültesi, Uygulama Oteli dolmuş hatlarının da çalıştığı, hastane ambulanslarının ve diyaliz hastalarının da bu yol üzerinden hastaneye ulaştırıldığı bir güzergâh. Yollar sokak değimiyle, köstebek yuvasına dönmüş, derin çukurlardan oluşuyor. Bu yolu kullanan özellikle dolmuşçu esnaflarımız zor anlar yaşıyor. Hasarlı kazalara sebep oluyor. O yüzden bu yolu bir an önce yetkililerin görmesi lazım. Bu yolla, Özel İdare ve Belediye bizim değil diyor. Bugünden itibaren sahipsiz yol koyduk. İnşallah resmî kurumların yetkilileri, ilimizin mülki amiri sayın valimiz başta olmak üzere, Özel İdare Genel Sekreteri ve belediye yetkilileri ortak yol bulup, burayı sahiplenirler. Bir an önce bu mezbeleliği ortadan kaldırırlar. Yetkililer sesimize kulak verirler. Buradaki rezilliği görürler, bir an önce çözüm üretirler. Eğer çözüm üretmezlerse biz imece usulü kendi imkanlarımızla kasisleri, çukurları kapatacağız. Sinop kamuoyuna duyurulur.” Diye konuştu.


Bu haber 20765 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<