ŞANLAN; "YÖNETİCİLERİN AYIBI"

İYİ Parti Sinop İl Genel Meclisi Üyesi Adayı Yılmaz Şanlan, geçtiğimiz yaz Sinop’ta yaşanan su sorununun yöneticilerin ayıbı olduğunu söyledi.

ŞANLAN; "YÖNETİCİLERİN AYIBI"
01 Mart 2024 - 18:43 - Güncelleme: 04 Mart 2024 - 15:58

Şanlan, Sinop’ta özellikle yaz aylarından yaşanan su sıkıntısını gündeme taşıdı. Gerze su hattının, Sinop hattına bağlanması durumunda, Sinop’u susuz günlerin beklediğine dikkat çekti. Su problemini, eski Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu zamanından bu yana gündemlerinde yer aldığını, konunun takipçisi olduklarını belirtti. Kentin merkez mahallelerinden olan Gelincik Mahallesinde de 3, 4 ve 5. Katlara su çıkmadığını, insanların zor durumda kaldığını, hidroforun elektrik kesintilerinde devre dışı kaldığını ve Erfelek barajın dolu olmasına rağmen su sıkıntısı yaşanıyorsa bunun yöneticilerin ayıbı olduğunun altını çizdi.

“İNSANIMIZ ZORLUK ÇEKİYOR”

Erfelek barajı gibi büyük bir nimetin Sinop’ta olduğunu kaydeden Şanlan açıklamasının devamında; “Erfelek barajı gibi büyük bir nimet var elimizde. Gerze hattı da Sinop hattına bağlanırsa, Sinop’u susuz günler bekliyor demek. Yazın artan nüfus oranı, bağ bahçe sulama işleri dolayısıyla su yetmiyor.  İnsanlar bahçesindeki yeşilliklerini sularlar. Baraj ağzına kadar doluyken insanlar su sıkıntısı yaşıyorsa, bu yöneticilerin ayıbıdır. Kaçıncı yüz yılda yaşıyoruz? En doğal ihtiyaç sudur. Köylere gitmeye gerek yok. Kentin merkez mahallesi olan Gelincik’te 3, 4 ve 5. Katlara su çıkmıyor. Bu durum Korucuk Mahallesinde de aynı. Elektrik kesintilerinde hidroforlar devre dışı kalıyor. İnsanlarımız zorluk çekiyor. Şahin Tepesine çıkan su Gelincik’te neden yok biliyor musunuz? Yanlış bir hat çekilmiş, su başka yere gitmiş, geri gelmiş, sonra bir daha o boruyu unutmuşlar. Yeniden o hattı projelendirip, çözmeyi kimse düşünmemiş.” dedi.

Bu haber 11208 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<