SİNOP BELEDİYE BAŞKANI METİN GÜRBÜZ, MAZBATASINI ALARAK GÖREVE BAŞLADI!

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda Sinop'ta Belediye Başkanı seçilen Metin Gürbüz, mazbatasını aldı. Gürbüz, mazbata töreni sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

SİNOP BELEDİYE BAŞKANI METİN GÜRBÜZ, MAZBATASINI ALARAK GÖREVE BAŞLADI!
04 Nisan 2024 - 10:31 - Güncelleme: 12 Nisan 2024 - 13:05

CHP Sinop Belediye Başkan Adayı olarak 31 Mart seçimlerinde Sinop'un yeni Belediye Başkanı seçilen Metin Gürbüz beraberindeki eşi Özlem Gürbüz, çocukları Özberk ve Özdener Gürbüz, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya, Merkez İlçe Başkanı Samet Bayrak, CHP yönetimi ve vatandaşların katılımı ile CHP Sinop İl Başkanlığından Sinop Adliyesine gelerek Sinop İl Merkez İlçe Seçim Hakimi Eda Kalender’den mazbatasını teslim aldı.  

Mazbata alma töreni sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz şunları söyledi: “Tüm Türkiye’de olduğu gibi 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında Sinop’ta da çok büyük bir heyecan, yeni bir dönem ve yeni bir başlangıç aynı zamanda yasal olarak 5 yılda bir yapılan mahalli seçim sürecini sağlıklı bir şekilde kazasız, belasız, kimsenin burnu kanamadan yapmış olmanın keyfini yaşıyoruz. Siyaset iddia işi. Hedeflere ulaşmak için dokunabilme sanatı, sorunları çözebilme sanatı. Biz de bu konuda çok iddialıyız. 100 yıllık Cumhuriyet Halk Partimizde, Atatürk’ün bize emaneti olan parti programına bağlıyız. Önümüzdeki süreçte kentin sorunlarının çözümüne yönelik sahada birçok çalışma yapmıştık. Hem o projelerimizi hem de vaatlerimizi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşayacağız.  Dün itibarıyla ben belediyeye uğramıştım, İller Bankasından gelen bir heyet vardı, onlarla tanışmıştım. Ama bugün mazbatamı, yani bu tarihi belgeyi alıp belediyeye geçerek oradaki mesai arkadaşlarımla buluşacağım. Aynı zamanda şu anki Belediye Başkanımız Barış Ayhan Bey ile bir devir teslim töreni yapacağız. Rasim Beyden bu yana yaklaşık 18 tane belediye başkanımız oldu. Onlar bu tarihi tutanağı mazbatayı aldılar ve kente hizmette bulundular. Fakat bize mutluluk katan 2 tane 100 yıllık şey var. Bir de 3’üncüsü var. Bunlardan da bahsetmek istiyorum. 1 tanesi Cumhuriyet’imizin 2’inci 100 yılına başladık. Aynı zamanda partimizin de 2’inci 100 yılı. Bu tarihi günde aynı zamanda bizim Kastamonu’dan ayrılarak il olmamızın da 2024 tarihi 100 yıllık bir kent geleneği var. Bu zaman içerisinde görev yapmış tüm belediye başkanlarıma teşekkür ederim. Aramızda olmayanların mekanları cennet olsun. Hayatta olan belediye başkanlarımız da var. Onlara da hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün görevi devralacağımız Barış Ayhan Bey'e de 5 yıllık süre içerisinde şehrin emaneti anahtarını bize teslim edeceği için bir kez daha teşekkür ediyorum."

Gürbüz, daha sonra Sinop Belediyesi binasında düzenlenen devir teslim töreni ile Barış Ayhan'dan görevi devraldı.


Bu haber 15754 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<