SİNOP MENDİREĞİNDE DEĞNEKÇİLİK SKANDALI!

Sinop’ta amatör balıkçılardan mendirekte yer parası adı altında para alınması konusu vatandaşların tepkisine neden oldu. Gazeteci Deniz Özen’in yıllardır süren bu olayı gündeme taşıması, kentte büyük ses getirdi.

SİNOP MENDİREĞİNDE DEĞNEKÇİLİK SKANDALI!
21 Kasım 2023 - 11:53 - Güncelleme: 24 Kasım 2023 - 20:31

YER PARASI 200 BİNİ GEÇTİ!

Gazeteci Deniz Özen’in haberine göre, resmi olarak balıkçılık kooperatifinde olan Sinop mendireğinde yıllardır gelişi güzel ve hiçbir kanuna ve kurala uymayan şekilde amatör balıkçılardan yer parası adı altında ücret alınıyor. Bir tekne çekmek için istenen paralar ise iki yüz bin TL’yi geçti. Bazı kişi ya da kişiler tarafından kayıkların denizde güvenli bir şekilde durmasını sağlayan ve usturmaça düzeneği atılarak, söz konusu yer başka birilerine para karşılığı satılıyor.

ASAYİŞ SORUNU VAR!

Haberin gündeme getirilmesinin ardından ihbar hattımıza gönderilen mesajlar ise işin ne denli tehlikeli olduğunu gözler önüne serdi. Bu düzensizlikte insanların yer konusunda tartışmalar yaşandığı hatta onlarca asayiş olayının meydana geldiği ifade edildi.

DEVLET NASIL GÖZ YUMUYOR?

Öte yandan haberin doğru olduğunu ve bu düzenin yıllardır devam ettiğini ifade eden vatandaşlar; “ Bu illegal düzen yıllardır devam ediyor. Denizi bildiğiniz parselleyip satıyorlar. Tarım İl Müdürlüğü bunu biliyor olmasına rağmen ilgilenmiyor. Bu rüşvet skandalına devlet göz yumuyor. Bu düzenin bir an önce ele alınarak bitmesi gerekiyor.” Dedi.


Bu haber 20579 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları

<