SİNOP MÜBADELE DERNEĞİNE FEDERASYON BAŞARI ÖDÜLÜ

Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları Derneği, Karadeniz Rumeli Dernekler Federasyonu tarafından "Balkan Türk Kültürüne" sağladığı katkılardan dolayı başarı ödülüne layık görüldü.

SİNOP MÜBADELE DERNEĞİNE FEDERASYON BAŞARI ÖDÜLÜ
19 Şubat 2024 - 15:21 - Güncelleme: 19 Şubat 2024 - 16:53

Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği, Karadeniz Rumeli Dernekler Federasyonu (KARDEF) tarafından düzenlenen törende "Balkan Türk Kültürüne" yapmış olduğu değerli katkılarından dolayı başarı ödülüne layık görüldü.

Hafta sonu Samsun'da gerçekleştirilen Mübadelenin 101. Yılı anma etkinliği kapsamında düzenlenen törende konuşan Kardef Federasyon Başkanı Salih Meriç, birlik ve beraberliğin devamını sağlamak, federasyona bağlı dernekler ve üyeler arasındaki kaynaşma ve dayanışmayı desteklemek amacıyla her yıl bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Meriç, ödüllendirilen dernekler arasında Sinop Mübadele Derneği'nin de bulunduğunu vurgulayarak, derneğin Balkan Türk Kültürüne sunduğu önemli katkıları takdir ettiklerini ifade etti.

Sinop Mübadele Derneği adına ödülü alan Dernek Başkanı Kenan Aral, yaptığı açıklamada, "Bu ödülün alınmasında büyük katkı sağlayan değerli Yönetim Kurulu arkadaşlarıma ve üyelerimize teşekkür ederim. Birlik ve beraberlik içinde daha güzel çalışmalar yapacağımıza olan inancım tamdır." şeklinde konuştu.

Samsun Derebahçe sosyal tesislerinde düzenlenen anma etkinliklerine milletvekilleri, belediye başkanları, başkan adayları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Bu haber 8989 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<