SİNOP MÜBADELE VE KÜLTÜR EVİNE ZİYARETÇİ AKINI

Sinop Kefevi Mahallesi Kuru Çeşme sokakta faaliyet gösteren Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği binası içinde bulunan Mübadele ve Kültür evi ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

SİNOP MÜBADELE VE KÜLTÜR EVİNE ZİYARETÇİ AKINI
09 Ağustos 2023 - 11:26 - Güncelleme: 09 Ağustos 2023 - 14:25

Dernek Başkanı Kenan Aral yaptığı açıklamada, dernek binamızın 3. Katından bulunan Mübadele kültür evinde Mübadillerin yanlarında getirdikleri yaklaşık 400 civarında asırlık eşyaların sergilendiğini, bu eşyaların ziyaretçilerin ilgi odağı olduğunu, ayrıca 1923 Nüfus Mübadelesinde Sinop İlimize gelen 1. Kuşak mübadil ailelerinin fotoğraflarının sergilendiğini, ziyaretçilerin anı olarak kültür evinde bol bol fotoğraf çektirdiğini, yaklaşık ortalama günde 5—ile 15 arasında ziyaretçi geldiğini belirterek, Temmuz ayında yaklaşık 200 kişinin kültür evini ziyaret ettiğini belirtti.

Aral ziyaretçilerin genel de İl dışından olduğunu ifade ederek, amacımızın hem kültürümüzü tanıtmak, gelecek nesillere aktarmak, hem de Sinop Turizmine katkı sağlamak olduğunu, derneğimiz Mübadele ve Kültür evinin herkese açık olduğunu ve ücretsiz olarak gezilebileceğini ifade etti. 

Bu haber 2658 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<