SİNOP ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELLERİ KIYASIYA YARIŞTI!

Sinop’ta 2024 Yılı En Donanımlı ve En Hızlı Yangın Ekibi Yarışması düzenlendi. Gerçekleşen yarışma dron ile görüntülendi.

SİNOP ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELLERİ KIYASIYA YARIŞTI!
25 Nisan 2024 - 17:11 - Güncelleme: 27 Nisan 2024 - 10:37

Sinop’ta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 2024 yılı en donanımlı ve en hızlı yangın ekibi yarışması düzenlendi. Sinop Orman İşletme Müdürlüğü Sinop Orman İşletme Şefliği Toplu Koruma Binası yanından düzenlenen yarışmaya Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Orman Bölge Müdürü Celal Kambur, kurum ve daire amirleri ve personeller katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başlayan programda konuşan Sinop Orman Bölge Müdürü Celal Kambur; “Yüzde 64’ü ormanlarla örtülü olan Sinop İlimiz oran olarak ülkemizin en büyük orman varlığına sahip 6. ilidir Sorumluluğumuzun bilinciyle temel görevimiz olan orman varlığımızın korunması, arttırılması ve geleceğe emanetin teslim edilmesi için ana prensibimiz planlı, programlı ve her an hazır olmaktır. Ormanlarımızı tehdit eden unsurların en başında gelen orman yangınlarının çıkış nedenleri incelendiğinde; yüzde 94'nün insan kaynaklı olduğu görülmektedir. Bu nedenle orman yangınlarla mücadelede önceliğimiz önleyici tedbirleri arttırmak ve bu kapsamda vatandaşlarımızı bilinçlendirmektir. Bu çalışlarımıza devam ederken Sinop Orman Bölge Müdürlüğümüz 60 ilk müdahale aracı, 14 arazöz, 4 su ikmal aracı, köylerimizde bulunan 116 adet taşınabilir su tankeri ve bununla birlikte etkin personeli ile her zaman göreve hazırdır. 2024 yılında Orman Bölge Müdürlüğümüz tarafından yangın sezonu öncesi verilen teorik ve uygulamalı eğitimlerle hazırlıklarını tamamlamıştır. Bugün en erken ve etkin müdahale yapılabilmesi amaçlanan ve müdahale ekiplerimizin yarıştığı organizasyonda görev alan ve katılım sağlayan herkese teşekkürlerimi sunarım ve 2024 yılı yangın sezonumuzun kazasız, belasız tamamlanmasını dilerim.” dedi.

Daha sonra konuşan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarlsan, meydana gelen yangınların insan kaynaklı olduğunu belirterek; “Yangınlarda asıl sorun insanların hatası. Bunu biliyoruz. Bu insan hatasını nasıl düzeltebiliriz? Eğitim şart diyoruz. Eğitimle olabiliyor. Şuanda yapılan çalışma tabi ki bir egzersiz yapma, sezonu açma, yeniden enerji yükleme, toplu halde bir araya gelerek sinerji yaratma, kendi içimizde güç ve kuvvet kurma çalışması. Aynı zamanda kamuoyuna böyle bir mesaj vererek, farkındalık yaratarak herkes birbirini kontrol ederek bu yüzde 95 gibi yüzde 96 gibi olan insan kaynaklı yangın sayımızı düşürmek.” diye konuştu.

Ardından Sinop Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı personeller 400 metrelik mesafede ilk önce yangın söndürme tatbikatı yaparak, daha sonra en erken ve etkin müdahale yarışması düzenledi. Yarışmacılar itfaiye araçlarına bağlı hortumları ek yaparak hortumu önce serme, vanayı önce açma, yangına köpüklü ya da köpüksüz müdahale gibi dallarda yarıştılar. Yarışma sonucunda Türkeli Orman İşletme Müdürlüğü 1’inci, Gerze Orman İşletme Müdürlüğü 2’inci ve Sinop Orman İşletme Müdürlüğü 3’üncü oldu.


Bu haber 11864 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<