SİNOP SPOR KADIN HENTBOL TAKIMI LİGDE FIRTINA GİBİ ESİYOR

Sinopspor 2. lig kadın hentbol takımı salon antrenmanlarına Gazi Çelebi Spor Salonunda devam ediyor.

24 Kasım 2023 - 18:55 - Güncelleme: 24 Kasım 2023 - 20:32

Daha önce Kaleşehir Gençlik Spor Kulübü olan bu sene 2. Ligde Sinopspor bünyesinde müsabakalara katılan kadın hentbol takımı Cumartesi günü Kastamonu ile oynayacakları maç için hazırlıklarına tüm hızıyla devam ediyor.

Antrenman sırasında açıklamalarda bulunan Sinop Spor Kulübü hentbol antrenörü Gökhan Dinçer hedeflerinin 1. Lig olduğunu işaret etti. Ayrıca Dinçer yaklaşık 80 hentbol sporcularının olduğunu ve hentbol branşını Sinop’ta daha ileriye taşımayı hedeflediklerini belirtti.

 

“ÜST LİGLERE SPORCU YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Cumartesi günü Kastamonu Sporla oynayacakları müsabakaya kilitlendiklerini aktaran Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bizim üçüncü senemiz kadınlar deplasmanlı 2. Liginde mücadele ediyoruz. İki senedir Kaleşehir Gençlik Spor Kulübü olarak devam ediyorduk, bu sene Sinopspor Hentbol branşı olarak salon sporlarına girmek istedi ve kendi bünyesine aldı. Bu sene 2. Ligde Sinopspor olarak mücadele ediyoruz. Üçüncü maçımızı oynadık 4 puanla ikinci sıradayız şu an. Hedefimiz 1.lig inşallah Play-offlara katılıp seneye 1.ligde mücadele etmeyi düşünüyoruz. Şu an hentbol altyapısı olarak özellikle kızlarda 8-9 yaş grubundan itibaren her yaş kategorisinde öğrencilerimiz var. Çalışmaları erkeklerle birlikte yürütmeye çalışıyoruz. 80’e yakın sporcumuz var. Bu şekilde hentbolu yürütmeye çalışıyoruz. Ligdeki amacımızda alttaki çocuklara örnek olup onları ligdeki takımlara yerleştirmeye çalışıyoruz.” Dedi.

 

“HER YAŞ GRUBUNUN SPORA İHTİYACI VAR”

Sinop Üniversitesinde antrenörlük bölümü son sınıf öğrencisi Büşra Gökmen herkesi hentbola davet etti. Gökmen sözlerine şöyle devam etti; “11 senedir hentbol oynuyorum. Biraz ara vermiştim tekrardan burada hentbol takımına katıldım. Şu an iyi gidiyoruz. Üçte iki yaptık hedefimiz 1 Lige çıkmak. Alt grup arkadaşlarımızda var, onlara destek ve örnek olmaya çalışıyoruz. Hafta Sonu çok önemli bir maçımız var şu an oraya odaklandık. Onu da atlatırsak her şey çok daha iyi olacak. Hem il dışında hem de evimizde maçlarımız oluyor. İki defa Ankara’ya gittik. Bir defada burada oynadık. Ankara’da Yenimahalle takımına yenildik. Çankaya ve Çorum maçından galip döndük. En son hafta sonu maçımız var. Bence her yaş grubunun spora ihtiyacı var diye düşünüyorum. Hentbolu da tavsiye ediyorum. Çocukluğumdan beri oynadığım bir branş. Genellikle benim yaşımdaki geçleri hentbola davet ediyorum. Çünkü ne kadar birlik olursak o kadar büyüyebiliriz. Alt yapıya çok önem veriyorlar. Yavaş yavaş büyüyeceğiz. Hafta sonu olan maçımıza bütün halkımızı bekliyoruz.”

 

“CUMARTESİ ÇOK ÖNEMLİ BİR MAÇIMIZ VAR”

Takım kaptanı Nisa Ece Turan Cumartesi günü gerçekleşecek maç için; “8 yıldır hentbol oynuyorum. Bu kulüpte başladım bu kulüpte devam ediyorum. Çok güzel gidiyoruz. Aynı zamanda takım kaptanıyım. Cumartesi çok önemli bir maçımız var. Daha önceden oynadığımız bir takım çok keyifli geçeceğini düşünüyorum maçın. Çok keyifli bir spor, mücadele içeriyor. Gençlere bu sporun altyapı çalışmalarına katılmalarını tavsiye ediyorum. Keyif alacaklarını düşünüyorum onlar için.” Dedi.

“ÖZELLİKLE AİLELERİN BU KONUDA HİÇ ŞÜPHESİ OLMASIN”

Takımın en küçüğü olan Damla Çelikbaş sporun başarısını arttığını belirterek; “Ben takımın en küçüğüyüm 5 yıldır hentbol oynuyorum. Spor başarımı çok etkiledi. Sporla birlikte başarının düştüğünü düşünmeyin kesinlikle artıyor. Özellikle ailelerin bu konuda hiç şüphesi olmasın. Çocuklarınızı küçük yaşta başlatın ki başarıları artsın.” İfadelerine yer verdi.




Bu haber 6317 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<