SİNOP'TA ÇOCUK OYUNU ŞENLİKLERİ

Sinop’ta Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlik Haftası kapsamında, Yüz Yüze 100 Oyun, Çocuk Oyunu Şenlikleri düzenlendi.

SİNOP'TA ÇOCUK OYUNU ŞENLİKLERİ
29 Mayıs 2024 - 13:23 - Güncelleme: 31 Mayıs 2024 - 16:19

Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi, Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sinop Üniversitesi iş birliğiyle Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerde çocuklar geleneksel oyunları sergiledi.

Program açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra Şehit Halil Özdoğru Orta Okul Öğrencileri tarafından hazırlanan Halk Oyunları gösterisi sergilendi. Halk oyunları ardından minik öğrencileri sırasıyla güreş gösterilerinde hünerlerini sergiledi. Program sırasıyla halat çekme, bilek güreşi, çuvallı koşu yarışı, sandalye kapmaca, yakan top, bilek güreşi oyunları oynandı.

Öte yandan düzenlenen etkinliklere, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci, Sinop Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Karaduman, İl Genel Meclisi Başkanı Ersin Yaman, YEDAŞ İl Müdürü Koray Keseroğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, stk temsilcileri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen etkinliklere vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.


Bu haber 12361 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<