SİNOP'TA HİZMET VERECEK!

Sinop Lakerda Festivalinde stant açan yöresel ürün satıcısı ve Girmal markasının kurucu ortaklarından Akgül Gayret, yöresel ürünlerini festivalde tanıttı.

19 Kasım 2023 - 17:49 - Güncelleme: 24 Kasım 2023 - 20:31

Ayancık’ın Girmal mahallesi unutulmasın diyerek Girmal markasını markalaştıran, kurucu ortaklarından Akgül Gayret; ürünleri yöresel, doğal ve eskilerin yaptığı yöntem ile odun ateşinde pişirdiklerini dile getirdi.

Gayret, ilerleyen zamanlarda yöresel ürünleri vatandaşlara daha iyi tanıtabilmek adına Ayancık ilçesinde, Girmal yöresel ürünler mağazasının çok yakında hizmete gireceğini yaptığı açıklama ile duyurdu.

Gayret yaptığı açıklamada; “Girmal markası Ayancık’ın eski bir mahallesinin isminden geliyor. Mahallenin ismi unutulmasın diye koyulmuş bir isim. Girmal markasının amacı O bölgeye ait meyve ve sebzeleri ekonomiye kazandırmak. Firmamız bünyesinde fırıncık armudu, ekşi elma pekmezi bunlar çok kıymetli pekmezlerimiz. Yine bahçemizde dut pekmezi, reçel, marmelat, sirkemiz gibi ürünleri barındırıyor. Ama bunun dışında bir şey daha çıkarttık; unutulmaya yüz tutmuş olan bu bölgede bilyedin olarak bilinen bir meyvemiz var bizim. Eskiden bunu yokluk dönemlerinde çok yaparlarmış. Biz onun tarifini tekrar faaliyete geçirdik. Ondan bir reçel yaptık ve çok tutuluyor şu anda o. Bize instagram üzerinden ulaşabilirler. Çok yakında web sayfamızda oluşuyor. Önümüzdeki haftalar ya da ay bir dükkan oluşumuna geçeceğiz. Ürünlerimizi yöresel, doğal ve eskilerin yaptığı yöntem ile odun ateşinde pişirerek yapıyoruz.” Dedi.

Bu haber 9197 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<