SİNOP'TA MÜBADİL TURİZMİ SEZONU AÇILDI!

Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Derneği, kente ‘Mübadil Turizmi’ sezonunu açtı.

SİNOP'TA MÜBADİL TURİZMİ SEZONU AÇILDI!
20 Mayıs 2024 - 15:49 - Güncelleme: 21 Mayıs 2024 - 16:03
Geçtiğimiz yıllarda Sinop’ta kurulan Mübadele ve Balkan Halkları Derneği, müze haline getirdiği dernek binasında her yıl yüzlerce mübadil turisti ağırlıyor. Bu kapsamda Mübadele Derneği, Samsun Has Kızçeler Platformu üyelerini Sinop’ta misafir etti. İlk olarak Mübadele Dernek Binasını ziyaret eden Has Kızçeler burada Dernek Başkanı Kenan Aral, Proje Koordinatörü Sevgi Aral ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Konuklarına dernek bahçesinde yöresel lezzetlerinden ikram eden Başkan Aral, daha sonra bir sürpriz yaparak misafirleri için hazırlattığı pastayı sundu. Samsun Has Kızçeler Platform Yöneticisi Dilek Yılmaz, Başkan Aral’a, Samsun’un simgesi olan Atatürk Heyekeli’ni ve Dernek Binasında sergilenmek üzere kilim hediye etti.
Ardından kentin tarihi ve turistik yerleri gezildi, kente ait lezzetler deneyimlendi. Hafta sonu tatillerini Sinop’ta değerlendirmek isteyen Has Kızçeler, yeşilin ve mavinin buluştuğu Sinop’ta güzel havanın ve Sinop Mantısının tadını çıkarttı.

KADIN ÜRETİMİNE DESTEK!
Has Kızçeler, Sinop Kadın Kooperatifi tarafından hazırlanan Sinop Mantısının tadına baktı. Daha sonra kadınlar tarafından üretilen, kurutulmuş mantı, tarhana, kesme makarna ve pekmez gibi ürünlerden satın aldı.

HAS KIZÇELERE SİNOP TURU!
Mantı ziyafeti ardından kentin tarihi ve turistik mekanları gezmek isteyen Has Kızçeler Platform üyeleri, Başkan Aral rehberliğinde, Sinop Kalesini, Tarihi Cezaevini, İnceburun’u, Akliman’ı ve Hamsilos ziyaret etti. Platform üyeleri gezdikleri bölgelerde bol bol fotoğraf çekmeyi ihmal etmedi. Sinop’un yeşilini, mavisini, tarihini ve dokusunu muazzam bulduklarını ifade eden Has Kızçeler; “Sinop gerçekten gelip görülmeye değer mükemmel bir şehir.” Sinop Mübadele ve Balkan Hakları Dernek Başkanımız Kenan Aral ve yönetim kurulu üyeleri rehberliğinde buraları gezip görme imkânı bulduk. Kendilerine bu anlamda çok teşekkür ediyoruz. Sinop Mübadele turizmi açısından önü çok açık bir kent. Özellikle Sinop Mantısına bayıldık. Hatta kurutulmuş mantı da satın aldık.” diye konuştu.

“PARA KENTTİN KASASINDA KALDI”
Sinop Mübadele ve Balkan Hakları Derneği Başkanı Kenan Aral ise, Samsun’dan ziyaretlerine gelen platform üyelerine ayrı ayrı teşekkür etti. Kendilerini Sinop’ta ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Ayrıca Aral yaptığı açıklamada; “Samsun Has Kızçeler Platformu kentimizi ziyaret etmek istedi. Bizde kendilerini ağırlamaktan mutluluk duyacağımızı söyledik ve bir hafta sonu programı hazırladık. Bu anlamda, Sinop’un tarihi ve turistik yerlerini gezdirdik. Sinop Mantısının tadına bakmalarına vesile olduk. Ayrıca birçok yerden alışveriş de yaptılar. Yaptıkları tüm harcamalar kentin yerel esnafının cebine kalmış oldu. Mübadil derneklerimiz birçok ilden turlar halinde Sinop’a gelmek istiyor. Sayısız telefon ve randevu talebi alıyoruz. Bunların planlamasını yaparak, kentimizi mübadil turizminden en üst seviyede faydalandırmak istiyoruz. Bu yaz Sinop’ta Mübadil Turizmi sezonu olacak” şeklinde konuştu.



 

 
Bu haber 15646 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<