SİNOP'TA, YKS TERCİH SÜRECİNDE ÖĞRENCİLERE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLECEK

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre tercih yapacak öğrencilere 27 Temmuz'dan itibaren Tercih sürecinizi kolaylaştırmak ve kariyer yollarını seçmelerine yardımcı olmak için Sinop’taki rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar tarafından danışmanlık hizmeti verilecek.

SİNOP'TA, YKS TERCİH SÜRECİNDE ÖĞRENCİLERE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLECEK
21 Temmuz 2023 - 17:13 - Güncelleme: 22 Temmuz 2023 - 13:40

20 Temmuz'da YKS sonuçları açıklanmasının ardından, tercih işlemleri 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı bildirildi. Sinop’ta tüm liselerde ve Rehberlik ve Araştırma Merkezinde tercih komisyonları kuruldu. Komisyonlar tercih sürecinde öğrenci ve velilere hizmet verecek. Bu süreçte danışmanlık hizmeti almak isteyen öğrenciler; öncelikle mezun olduğu okulun rehberlik servisine, mezun konumunda olan ve okulunda psikolojik danışman/rehber öğretmen olmayan öğrencilerin ise en yakın lisenin rehberlik servisine veya Rehberlik ve Araştırma Merkezi'ne müracaat edebilecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede öğrencilere sınavlara hazırlık, sınav esnası ve tercih aşamasında yalnız bırakmadıklarının altını çizerek bu yıl da tercih döneminde öğrencilere en doğru desteği vermek üzere tüm görevli rehber öğretmen/psikolojik danışmanların sahada olacağını vurguladı. Yapılacak olan tercihlerin şimdiden hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bu haber 7091 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<