SİNOP TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI!

Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) tarafından organize edilen ‘Sinop tanıtım Günleri açılış programıyla start aldı. Sinop’un tanıtıldığı programda Vali, İl ve İlçe Belediye Başkanlarının olmaması tepkilere neden oldu. Genel Başkan Hasan Dalkıran açılış konuşmasında Sivil Toplum Kuruluşlarının önemine dikkat çekerken, gençler ile ilgili yaptığı konuşmada dikkat çekti.

16 Aralık 2023 - 15:35 - Güncelleme: 21 Aralık 2023 - 16:01

14-17 Aralık tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da, bu yıl 9.cusu düzenlenen Sinop Tanıtım Günleri, açılış kurdelesinin kesilmesiyle başladı. Konuşmalar öncesinde Sinop’a özgü halk oyunları sergilendi.

Açılış konuşmasını yapan SİYAD Genel Başkanı Adnan Çeliker, “Aslında burada tanıtım günlerinden ziyade hemşerilerin buluşması, hemşerilerin kaynaşması bir araya gelmesi. Gerçekten burada çok nezih bir Sinoplu topluluğu var ve Sinop’un dışından misafirlerimiz var. Bu soğuk havada bu rüzgarda burada bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Sinop tanıtım günleri deyince hemen akla belediyeler geliyor. Çünkü belediyeler olmadan bizlerin bir ayağı topal oluyor. Şuna belediyelerimizde bir seçim çalışması var tam seçim atmosferinde onlara da hak veriyorum ama eğer ki belediyeler buraya gelmiyorsa onun suçlusu kesinlikle belediyeler değil biz STK’lar diye düşünüyorum. Bu STK’ları mutlaka gözden geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum.” Dedi.

“Siyasetin üstünde güçlü bir Sinop olacağız”

Daha sonra söz alan SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran, bugüne kadar derneklerin çatısı altında siyaset konuşmadıklarını belirterek, “Hava soğuk ama bizim gönlümüz sıcak. Sinoplular kaynaştı. Yenikapı’da birliğin, beraberliğin tekrar tarihini yazmak için buluştu. Dolayısıyla bugün bu etkinliği SİYAD Derneğimiz ve iş adamlarımız, İstanbul Küçükçekmece Sporumuz ve vakıfımızla beraber burada hem kültürümüzü yaşatacağız hem tarihimizi anlatacağız bir tarafta da sevgimizle beraber yöresel lezzetlerimiz hep beraber tüm yurttaşlarımıza aynı zamanda Avrupa’ya da inşallah yerel basınımızla beraber anlatacağız. Biz Sinoplu’yuz, biz kardeşiz, biz koskocaman bir aile olarak İstanbul’da 400 bin Sinoplu’yu temsil eden tüm hemşerilerimiz olarak hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bunun için diyorum ki biz bir olacağız, beraber olacağız siyasetin üstünde güçlü bir Sinop olacağız. Bunu bugüne kadar yaptık. Yaklaşık 5 yılı devirmek üzereyiz. Sizler bize 3 dönem bize bu yetkiyi verdiniz. Bugüne kadar derneklerimizin çatısı altında hiçbir gün siyaseti konuşmadık. Sinop’u konuştuk, birliği konuştuk, kardeşliği konuştuk ve muhabbetimizi de hep bu şekilde yaptık. Çok kıymetli siyasetçi arkadaşlarımız var. Bizler yaşadığımız bu metropolde 400 bin Sinoplu ile dernekçiliği çok iyi yapıyoruz. Bugün dernekçilik nerde nasıl olduğu dediği zaman dışarıdan bakıldığında Sinoplular dernekçiliğin tarihi ve kitabını yazdığını hep beraber gösterdik. Şunu söylemek lazım bizim hiç kimseyle meselemiz olmaz, bizim meselemiz Sinop’un aydınlık yarınlarını, gençlerimize nasıl umut olabiliriz, onlara nasıl faydalı olabiliriz düşüncesiyle, anlayışıyla hareket ettik o şekilde devam ettik. Bizim mücadelemiz bunun için oldu.” İfadelerinde bulundu.

“Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri”

Ayancık sel felaketinde gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden Dalkıran, “Tüm arkadaşlarımızdan, dernek başkanlarımızdan bu yıl bizlere dediniz ki güzel hizmetler verdin, okul yaptık. Bir tarafta sizlere söz vermiştim. İstanbul’da, Türkiye’de kurulan İlk federasyon Sinop Dernekleri federasyonu sizlerin destekleri ile kuruldu. Genel merkezimiz kiralıktı, ilk dönem geldi İsmail Abi genel merkezimizi aldık. Peşine Ayancık’ta bir afet yaşadık ve 16 tane vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Bunlar için herkes bütünleşti. Ayancığımızın yarasını sarmak için oralarda gece gündüz her türlü yardımları sağladık. Sinop Dernekleri Federasyonu olarak 10 derslik 200 öğrenci kapasiteli okulumuzun açılışını gerçekleştirdik. Diyor ki Atasözü; “Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri” anlayışıyla biz bu görevi yapıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

“Sinopluları en güçlü kılan sebep birlik beraberliktir”

Açılışta konuşma yapan Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, “Bugün burada olmamızın sebebi hangi düşünceden olursak olalım Sinoplu olmamız. Dolayısıyla Sinoplu her zaman kendi hemşerisine sahip çıkmıştır, sahipte çıkacaktır bundan hiç şüphemiz yok. İnsanlar veya farklı görevde olan arkadaşlarımız hatalar yapabilir ama hatalarından dönmesini bilir, doğru yolda ilerleyebilir. Biz Sinopluları en güçlü kılan sebep birlik beraberliğimizdir. Birlik, beraberlik içerisinde olduğumuz süre içerisinde başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Gerek İstanbul’da yaşayan Sinoplular gerek Sinop’ta yaşayan Sinoplular için söylüyorum.” diye konuştu.

 

Bu haber 23752 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<