SİNOP VALİSİ DR. ÖZARSLAN GÖREVİNE BAŞLADI

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Sinop Valiliğine atanan Dr. Mustafa Özarslan görevine başladı.

SİNOP VALİSİ DR. ÖZARSLAN GÖREVİNE BAŞLADI
18 Ağustos 2023 - 10:47 - Güncelleme: 18 Ağustos 2023 - 23:33

Sinop Valiliği’nin önünde düzenlenen karışılama törenine İl protokolü, Kaymakamlar, Kurum Müdürleri ve STK Temsilcileri katıldı. Karşılama töreninin ardından Valilik makamında bir basın açıklaması düzenleyen Vali Dr. Özarslan burada ilk konuşmasını gerçekleştirdi.

“MEMLEKETİN HER KÖŞESİNE HİZMET ETMEK BÜYÜK ONUR VE ŞEREFTİR”

Karşılama nezaketinde bulunan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vali Dr. Özarslan; “Değerli Mesai Arkadaşlarım ve Değerli Basın Mensupları; 9 Ağustos 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Nilüfer Kaymakamlığından Sinop Valiliğine atandım. Sinop Valiliği görevine bugün itibariyle başlamış bulunmaktayım. Üç tarafı denizle çevrili, doğal bir liman şehri olan, sahilleri, tarihi yapıları ve denizle/ormanın (yeşil ile mavinin) birbirini kucakladığı Sinop’umuz da göreve başlamanın heyecanını ve onurunu yaşıyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'ya tevdi ettikleri bu onurlu görev için şükranlarımı arz ediyorum. Karşılama nezaketinde bulunduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Ülkemizin çok farklı noktasında ve bölgelerinde Mülki İdare olarak görev yaptım. Memleketimizin her köşesi cennetten bir parçadır. Her köşesine hizmet etmek büyük bir onur ve şereftir.”

“KARAÖMEROĞLU’NA HİZMETLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”

31 yıl önce Kaymakam olarak ilk görev yerinin Bozcaada İlçesi olduğunu anımsatan Dr. Özarslan; “Şu anda Sinop Valiliğine başlarken de aynı heyecan ve çalışma aşkı ile doluyum. Benden önceki değerli Valimiz Sayın Erol Karaömeroğlu’na ilimize yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Bizim de görevimiz; İlimizin yaşam standartlarını teslim aldığımız noktadan daha da yükseklere çıkartmaktır. Yunus’un diliyle “gönüller yapmaya” çalışarak, hak ve hukuk ölçülerini esas alarak; ilkeli, dürüst, adalet ve tarafsızlık içerisinde, yüksek bir enerjiyle Sinop’a hizmet etmek için gayret göstereceğiz.”

“SEKTÖREL ATILIMLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Sinop’un büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu işaret eden Özarslan; “Ülkemizin dört bir köşesinde olduğu Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde sanayiden tarıma, tarımdan turizme, turizmden ticarete; kısaca her alanda İlimizin kalkınması için yapılan/yapılacak sektörel atılımların takipçisi olacağız.  Ayrıca istihdam sağlayan, üretim yapan kısaca; taş üstüne taş koyan iş insanlarının, girişimcilerin önündeki engelleri kaldırmak ve onların yollarını açmak önceliğimiz olacaktır.”

“İLİMİZDEKİ YATIRIMLARI SÜRESİ İÇİNDE TAMAMLAYACAĞIZ”

Dr. Özarslan konuşmasının devamında ilde devam eden yatırımlara da değinerek; “Başta Cumhurbaşkanlığımız olmak üzere bütün Bakanlıklarımızın desteği ve koordinasyonu içinde devam etmekte olan, İlimizdeki yatırımları süresi içerisinde tamamlayacağız. Buna ilaveten yeni projeleri hayata geçirmek için gayret sarf edeceğiz. Kurumsal performanslarımızı; yıllar itibari ile ve komşu İllerin de performanslarıyla mukayese edeceğiz. Mukayese olmadan değişim olmaz. Ancak bu şekilde kurumlarımızın performanslarını ve kendimizi gerçekçi bir şekilde konumlandırabiliriz.”

 

“DAHA İYİ BİR NOKTAYA TAŞIMAK İÇİN DE VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Yüreği Sinop için çarpan vatandaşlara minnettar olduğunun altını çizen Dr. Özarslan; “İstatistik yani ölçme ve değerlendirme; geçmiş performansı anlamanın, bugünü yönetmenin ve geleceği planlamanın altın anahtarıdır. İlimizin kalkınması ve gelişmesi için halkımızın her kesiminden gelecek yapıcı fikirler, projeler, görüş ve öneriler; bize güç ve katkı verecektir. Buna samimiyetle 4 inanıyorum. Bu yönde katkı verecek bütün kişi, kurum ve kuruluşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Bu vesile ile "yüreği" Sinop için çarpan saygıdeğer hemşerilerimize minnettarlığımı ifade etmek isterim. Önümüzdeki süreçte Sinop’umuzun performans verilerini, performans rakamlarını daha iyi bir noktaya taşımak için de var gücümüzle çalışacağız."

“ÇALIŞKANLIK İLE MİSKİNLİĞE EŞİT DAVRANMAYACAĞIZ”

Aşk ile çalışının yorulmayacağını söyleyen Sinop Valisi Dr. Özarslan konuşmasını son verirken şu ifadelere yer verdi; “Gerek kamu sektöründe gerekse özel sektörde; asıl fark yaratan motive olmuş çalışanlardır. İnsanın özü; aslında keşfini bekleyen bir cevherdir. Bundan dolayı İl Valisi olarak benim görevim; mesai arkadaşlarımızı ve şehrin dinamiklerini motive etmek suretiyle özlerinde var olan, sınırsız enerjiyi ortaya çıkarmaktır. Çalışkanlık ile miskinliğe eşit davranmayacağız. Aksi durum çalışkan ve gayretli mesai arkadaşlarımıza karşı bir kötülük olacaktır. Rakamları ve verileri düzeltme ancak; çalışkan, idealist, yüreği Sinop aşkıyla yanıp tutuşan mesai arkadaşlarımızın gayretleriyle olacaktır. Dikkat ederseniz cümleleri hep çoğul konuşuyorum. Çünkü her başarının arkasında; ortak hedeflerde birleşmiş, ortak hedefleri içselleştirilmiş, ortak hedeflere kilitlenmiş bir takım ruhu vardır.” dedi.


Bu haber 6394 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<