SİNOPLU KADIN GİRİŞİMCİ'DEN BÜYÜK BAŞARI!

Sinoplu kadın girişimci, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’ndan (KUZKA) aldığı teknik destek sonrası geliştirdiği yöresel Sinop Mantısı ile Gıda Plus İnovasyon’da “En Yenilikçi Yöresel Ürün” kategorisinde üçüncü olma başarısını elde etti.

SİNOPLU KADIN GİRİŞİMCİ'DEN BÜYÜK BAŞARI!
07 Kasım 2023 - 18:21 - Güncelleme: 08 Kasım 2023 - 19:46

Bu yıl  Gıda, İçecek ve Tarım Politikaları Araştırma Merkezi (GİFT) tarafından ikincisi düzenlenen Tarım, Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi ülkemizde çok sayıda gıda ve gastronomi temsilcisini bir araya getirdi. Markaların başarılarına mercek tutulan zirvede, yerel ürünlerle değer yaratan markalar Gıda Plus İnovasyon’da, 32 kategoride “En Yenilikçi” ürün ödülünü almak için kıyasıya yarıştı.

KUZKA’nın iş ağı oluşturma ve müşteri ilişkileri geliştirme çalışmaları çerçevesinde Sinop’tan Esra Çakır isimli kadın girişimci “En Yenilikçi Yöresel Ürün” kategorisinde Gıda Plus İnovasyon’a katıldı. Esra'nın Mutfağı unvanıyla Sinop Valiliği İş Geliştirme Merkezi’nde faaliyetlerini yürüten kadın girişimci Esra Çakır, 65 jüri üyesinin çevrimiçi oylama ve tadım yaptığı yarışmada Carrefour ve Filiz markalarının ardından Sinop’un yöresel ürünü olan “Sinop Mantısı” ile güçlü rakipleriyle yarışarak üçüncü olma başarısını elde etti.

Gurur verici bir başarı

Yöresel ürünler konusunda yenilikçi yaklaşımla, doğal, lezzetli ve sağlıklı üretim yapmanın önemine dikkat çeken Esra Çakır, Gıda Plus İnovasyon ödülünün kendileri için gurur verici bir başarı olduğunu söyledi. 2020 yılından beri Sinop’a ait tamamen doğal ve el yapımı yöresel ürünler ürettiklerini dile getiren Çakır, “Sinop Valiliği İş Geliştirme Merkezi’nde yer alan mutfağımızda Nokul, Peksimet, Erişte, Tirit, Boranaşı, Mamalika, Baklava, Mısır Çorbası ve Mısır Tarhanası gibi ürünler üretiyoruz. Ürünlerimiz tamamen doğal ve el yapımıdır. Üretimde hijyene dikkat ediyoruz. Aynı zamanda ürünlerin sağlıklı koşullarda saklanması, sunumunda ve ambalajlamasında yenilikçi yaklaşım benimsiyoruz. Bu nedenle müşterilerimizden hep olumlu tepkiler aldık” dedi.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’ndan teknik destek aldıklarının da altını çizen Çakır, “Aldığımız teknik destekle ürünlerimizde inovasyon sağladık. Bunun sonucunda ciddi anlamda ürünlere ilginin arttığını gördük. Bu yarışmada elde ettiğimiz başarıda bu desteğin önemli payının olduğunu söylemeliyim. KUZKA’ya sağladığı destek için çok teşekkür ediyorum. Yarışmada ülkemizin önemli markaları vardı. Bizim bu yarışmaya katılmamız bir anlamda imkânsızı başarmak gibi bir şeydi. Bu başarıdan dolayı çok mutlu olduk” ifadelerini kullandı.

KUZKA teknik destek sağladı

Sinoplu kadın girişimci Esra Çakır, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın 2021 Yılı Kaynak Verimliliği ve Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı kapsamında “Esra'nın Mutfağı Markalaşma ve Online Pazarlama Yönetim Danışmanlığı”ndan yararlanmıştı. 2020 yılında faaliyetlerine başlayan girişimciye sağlanan danışmanlık desteği kapsamında; firma analiz çalışmaları, ürün geliştirme, marka oluşturma, dijital pazarlama kanalları ile kurumsal kimliğin iyileştirilmesi, iş ağı oluşturma ve müşteri ilişkileri geliştirme çalışmaları yapıldı.


Bu haber 11084 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<