SİNOPLU ÖĞRENCİLERDEN İKİ DÜNYA BİRİNCİLİĞİ!

İtalya'da Spilimbergo Orta Öğretim Enstitüsü tarafından düzenlenen "Barış ve Hoşgörü" konulu 27. uluslararası karikatür yarışmasında Sinop-Boyabatlı Defne Demirci ve Didar Aşkın Ayrancıoğlu “Dünya Birinciliğini kazandı.

SİNOPLU ÖĞRENCİLERDEN İKİ DÜNYA BİRİNCİLİĞİ!
29 Kasım 2023 - 17:25 - Güncelleme: 30 Kasım 2023 - 15:54

İtalya'da Spilimbergo Ortaöğretim Enstitüsü tarafından düzenlenen "Barış ve Hoşgörü" konulu 27. Uluslararası Karikatür Yarışmasında Sinop'tan yarışmaya katılan Boyabat Bilim Sanat Merkezi Karikatür Atölye öğrencisi Defne Demirci ilkokul kategorisinde "Dünya Birincisi" olurken, Sinop Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Didar Aşkın Ayrancıoğlu da liseler kategorisinde "Dünya Birincisi" oldu.

Ödül kazanan karikatürleriyle dünyaya barış mesajları veren Sinop-Boyabatlı genç çizerler 1 Aralık Cuma günü İtalya’da düzenlenecek ödül törenine davet edildi. Defne ve Didar Aşkın'a ödül olarak 300’er Avro para ödülü ve plaketin yanı sıra eserlerinin de yer aldığı yarışma kitabı verilecek.

Didar Aşkın Ayrancıoğlu, ödül kazanan karikatüründe silahların ve savaş aletlerinin yanmasıyla barış güvercinini oluşturduğunu anlattı. Defne Demirci de savaşlarla dolu dünyaya bir astronotun uzayda elinde fırçayla barış işareti çizdiğini belirtti.

 İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci, Defne Demirci ve Didar Aşkın Ayrancıoğlu'nu tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Bu haber 10112 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları

<