SÖNMEZ; "SİNOP İÇİN BU GÖREVE TALİP OLDUM"

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Belediye Başkan A. Adaylığını açıklayan Aysun Öz Sönmez; “Ön seçimde yetki verdiğiniz takdirde, projelerimizi siz değerli üyelerimiz ve Sinop halkı ile kapsamlı bir şekilde paylaşacağız.” dedi.

01 Aralık 2023 - 16:22 - Güncelleme: 01 Aralık 2023 - 18:37

2024 yerel seçimleri için aday adaylığı başvuru sürecinin 5 Aralık’a uzatıldığını duyuran Cumhuriyet Halk Partisi’nde müracaatlar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Sinop Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvurusunda bulunan Aysun Öz Sönmez, bugün düzenlediği basın açıklaması ile aday adaylığını kamuoyuyla paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın açıklamasına, CHP İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya, Merkez İlçe Başkanı Samet Bayrak, Kadın Kolları Başkanı Esin Tümer, partililer ve basın mensupları katıldı. Kendisini tanıtarak sözlerine başlayan Sönmez, konuşmasının devamında kentin sorunlarını bildiğini ve gidermek için bazı projelerinin olduğunu aktardı. Sönmez projelerinden bazılarını konu başlıkları halinde paylaşarak, yetki verildiği takdirde kapsamlı bir şekilde açıklayacağını belirtti.

“AMAZON ŞEHRİMİZE HİZMET ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIM”

Sinop’ta doğduğunu, İlk, orta ve lise eğitimimi tamamladıktan sonra Sinop Eğitim Enstitüsü’nü bitirdiğini kaydeden Aday Adayı Sönmez; “Sınıf öğretmeni olarak Hakkari Yüksekova Vezirli Köyü, Ünye Çiğdem Köyü ve Sungurlu’da görev yaparak emekli oldum. Evliyim 2 kız çocuğu annesiyim. Önceliğimiz güçlü bir ekiple günlük yaşamımızın kalitesini artıracak çalışmalar yapmak olacaktır. Dolayısıyla kentimizin sorunlarını tespit ederek, sizlerle her daim diyalogda kalarak disiplinli, şeffaf ve sosyal belediyecilik şiarı ile amazon şehrimize hizmet etmek için yola çıktım.”

 

“EKONOMİ YARATMAK İLK HEDEFİM OLACAKTIR.”

Kente kadın eli değeceğini ifade eden Sönmez; “Pencerenizden dışarı baktığınızda, evinizden çıkıp sahile yürüyüşe, çay bahçesine giderken görmek istediğiniz, bir turizm kenti olarak ziyarete gelen turistlere, misafirlerinize gururla işte bu bizim yaşadığımız kentimiz dediğiniz bir Sinop için… Kadın elinin değdiği, sizlerin de kentinizin yönetimine dahil olduğu bir Sinop için bu göreve talip oldum. Bu kentte yaşayan sorumlu bir vatandaş olarak merkez ilçe başkanı sıfatıyla partimi başarı ile temsil ettiğim gibi aynı idarecilik ve yönetim becerimi çalışkan kadromuz ve belediye meclisi üyelerimizle birleştirerek hizmet edeceğiz. Uzun yıllardan beri yapmış olduğum Belediye Meclisi Üyeliği ile edindiğim tecrübenin sonunda Sinop’un kronikleşmiş sorunlarını çok yakından biliyorum. Örnek temizlik, çöp, otopark gibi sorunların farkındayım ve çözümü için adayım. Herkesi dinleyerek konunun uzmanlarından fikir alarak sürdürülebilir ve zamansız projeler yani her zaman kabul gören projeler üreterek şehrimizin katma değerini artıracağımıza yürekten inanıyorum. Muhalif bir belediye olmanın zorluklarını biliyorum ve bu yüzden de kendi ayakları üzerinde durabilecek bir ekonomi yaratmak ilk hedefim olacaktır.”


 

“NÜKLEER SANTRAL KIRMIZI ÇİZGİMDİR”

Ön seçimde Belediye Başkanı olmak üzere üyelerin yetki vermesiyle projelerini üyeler ve Sinop halkı ile kapsamlı bir şekilde paylaşacağını işaret eden Sönmez; “Doğal güzellikleri, yeşili, huzurlu ve mutlu yaşamı ile özel olan şehrimize zarar vermeye çalışan Nükleer Santral’e karşı eylemlerden dolayı yargılanan bir kişi olarak NÜKLEER SANTRAL kırmızı çizgimizdir. Daha sonra geniş kapsamlı olarak sizlerle paylaşacağımız çalışmalarımızı kısa başlıklarla sizlerle paylaşmak isterim.

Mahalle komiteleri ve Muhtarlarımızla diyalog ve işbirliği, Pazaryerinin düzenlenmesi ve otopark sorunu, Altyapı ve Trafik sorunu, Gençlik Merkezleri, Kültürel etkinlikler ve daha birçok proje ve kaynak yaratma çalışmalarımızı sizlerin teveccühleri ile yetki alırsak kapsamlı bir şekilde sizlerle paylaşacağız. Bu kentte birlikte yaşıyoruz kadın gözüyle bakarak vatandaş bilinciyle birlikte mutlu ve huzurlu yaşamak için çok çalışacağıma söz veriyorum.”

 

“BÖYLE BİLİNE”

Kendisini bugün de yalnız bırakmayanlara teşekkür ederek sözlerini tamamlayan Sönmez; Geldiğiniz için çok teşekkür eder saygılarımı sunarım. Ayrıca sosyal medyada birilerini hedef göstererek yazan kişilere de iki çift lafım var. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre ve ön seçim süreçleri ile seçilerek gelmiş, Merkez İlçe Yönetiminde Eğitim Sekreteri, Merkez İlçe Başkanı ve iki dönemdir Belediye Meclisi Üyesi olarak görev almış bir kız kardeşinizim…Benim belirli noktalara gelmek için kimsenin imtiyazına, verilmiş sözüne ihtiyacım yok. Büyüklerimi her zaman dinler ve saygı duyarım.15 yıldır partimizde emek vermiş bir kişi olarak her zaman kendi iradem ve mücadeleci ruhumla, örgütçü kimliğimle var oldum ve olacağım…Böyle biline…Belediye Başkanımız sayın Barış Ayhan’a Sinop’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder saygılarımı sunarım.” İfadelerine yer verdi.


Bu haber 8244 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<