TEMA İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ ANLATTI

TEMA Vakfı Sinop İl Temsilciliği “İklim Değişikliği Eğitim ve Farkındalık Projesi” İstiklal İlkokulunda sunum gerçekleştirdi.

TEMA İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ ANLATTI
22 Nisan 2024 - 18:02 - Güncelleme: 25 Nisan 2024 - 16:43

Vakıf İl Temsilcisi Özgür Cebeci Projenin amacının; çocukların ve gençlerin hava durumu, mevsimler, iklim, iklim değişikliğinin nedenleri ve sonuçları, iklimin insan faaliyetleri sonucunda nasıl etkilendiği ve sürdürülebilir yaşam becerileri hakkında farkındalık geliştirmelerine destek olmak olduğunu ve proje kapsamında İlimiz Merkez, Ayancık ve Boyabat İlçelerinde bulunan 4 okulun 3. ve 4. sınıf kademesindeki 90 çocuğa eğitim verileceğini bildirdi.

Proje eğitiminin ilkinin Merkez İlçemizde bulunan İstiklal İlkokulunda İl Temsilcisi Yardımcısı Serpil Özer‘in anlatımıyla gerçekleştirildiğini, diğer sınıflarda da en geç mayıs ayı içerisinde tüm eğitimlerin tamamlanmış olacağını bildirdi. 

Cebeci ayrıca tüm kademelerde çocukların ve gençlerin gelişimsel özellikleri dikkate alınarak tasarlanan eğitim içerikleri ve materyalleri, İklim TEMA Eğitim Portalında (www.iklimtema.org) öğretmenlerin kullanımına sunulduğunu; öğretmenlerimizin dilerlerse ilgili portaldan da ulaşarak sınıfındaki öğrencilerine eğitimi kendi imkanlarıyla da verebileceklerini bildirdi.

Bu haber 12633 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları

<