TÜGVA, 500 YAZ OKULU ÖĞRENCİSİYLE SİNOP'TA KAPANIŞ TÖRENİ YAPTI

TÜGVA, Sinop’ta 500 öğrenciyle Yaz Okulu Kapanış programı gerçekleştirdi.

TÜGVA, 500 YAZ OKULU ÖĞRENCİSİYLE SİNOP'TA KAPANIŞ TÖRENİ YAPTI
15 Ağustos 2023 - 16:47 - Güncelleme: 18 Ağustos 2023 - 10:53

81 ilde aynı anda 6 hafta boyunca spor, gezi, kültür ve sanat faaliyetleriyle birlikte dini eğitimler de alan öğrenciler mezun oldu.

155 Bin Öğrenci Rekoru

Geçtiğimiz yıl 118 bin başvuruyla yapılan Yaz Okulu çalışmasında TÜGVA 155 bin başvuruyla kendi rekorunu kırdı.

Katılımın en fazla olduğu illerden biri de Sinop oldu. Tören, Sinop Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti.

Kapanış Töreninde selamlama konuşması yapan, TÜGVA Sinop İl Temsilcisi Yusuf Çakır konuşmasında: “TÜGVA olarak, gençlik teşkilatlarımızla, toplumun tüm bu alanlarında, Mevlâna hazretlerinin, pergel metaforundan hareketle, pergelin bir ayağını, kendi medeniyetine sabitleyen, diğer ayağıyla da dünyayı gezerek gördüğü ve öğrendiklerini, kendi öz benliğine katıp elde ettiklerini, hakkın ve hakikatin yolunda kullanacak, bir nesil yetiştirmektir.

Bugün necip milletimizin teveccühüyle aziz vatanımızda 81 il 571 ilçedeki teşkilatlarımızla, öğretmenlerimizle, 155 bin gencimize ve Sinop’umuzda ise 500’ü aşkın öğrencimiz ile yaz okulumuzu tamamlayarak sadece bir camiaya değil cemiyete adam yetiştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Sinop İl Milli Eğitim Müdürü, Ercan Yıldız, 6 haftalık kurs kapsamında, yapılan öğretimi olumlu yönde değerlendirerek, tatilde öğrencilere Şiirle meşgul olun diyerek konuşmasını bitirdi.

Sinop İl Gençlik Spor İl Müdürü, Mehmet Kalyoncu ise yaptığı konuşmada, kurs süresi boyunca Gençlik Merkezi tesislerinde öğrencilerin kullanmasından dolayı mutluluklarını dile getirdi.

Selamlaşma konuşmalarının ardından, Yaz Okulu Öğrencileri, Kur’an tilaveti, namaz surelerini, şiir okuyarak ilahi ve söyleyerek coşkulu bir şekilde tören sonlandı.

Törenin akabinde, Tüm Türkiye Genelinde yapılan Kitap Kurdu Yarışması Ödüllerinin Takdimi yapıldı. Dereceye giren yarışmacılara, Ödülleri Gençlik Spor İl Müdürü, Mehmet Kalyon, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Arslan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Açıkgöz ve Gençlik Spor İl Müdür Yardımcısı, Gökhan Kayaçal takdim etti.

Ödül Takdiminin sonrasında, Yaz Okulu Öğrencileri sırayla sahneye davet edildi, Tügva Sinop İl Ortaokul Koordinatörü, Kenan Maden, öğrencilere başarı belgelerini verdi. Türkiye Gençlik Vakfının öğrencilerimize özel hediyeleri takdim edildi. Yaz Okulunda Görevli Öğretmenlerimize, plaket takdim edildi.

Programın sonunda, Veliler ve İl Protokolü sahneye davet edilerek hatıra fotoğrafı çekildi.

Bu haber 6367 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<