TURAN; "BAŞKANLIĞA TALİBİM"

İş İnsanı Handan Yılmazer Turan; “Kent Konseyi Başkanlığı’na talibim.” dedi.

TURAN; "BAŞKANLIĞA TALİBİM"
01 Haziran 2024 - 15:06 - Güncelleme: 07 Haziran 2024 - 10:56

Haziran ayında gerçekleştirilecek olan Sinop Kent Konseyi Başkanlık seçimleri için adaylar belli olmaya başladı. İlk adaylık açıklaması İş İnsanı Handan Yılmazer Turan’dan geldi. Turan, bir işletmede düzenlediği basın açıklamasında Kent Konseyi Başkanlığına talip olduğunu söyledi. Turan’ın yanında kalabalık bir grup yer aldı.

“TALİBİM”

Sözlerine toplantının sebebini açıklayarak başlayan Turan; “Değerli basın mensupları ve değerli misafirler, öncelikle vakit ayırıp bugün burada olup heyecanımı paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burada toplanmamızın sebebi benim Sinop Kent Konseyi Başkanlığı’na talip olmamdır.”

“BİLGİ BİRİKİMİMİ KENT KONSEYİ’NDE DEĞERLENDİRMEK İSTİYORUM”

Daha sonra sözlerine kendisini tanıtarak devam eden Turan; “1969 Sinop doğumluyum. 1986 Kız Meslek Lisesi Giyim Bölümü mezunuyum. Evliyim, bir erkek çocuğu annesiyim. 36 yıl Halk Eğitim’de Usta Öğretici olarak dikiş nakış, aşçılık ve pasta kursları açtım. Yüzlerce kursiyer belgelendirdim. Yetişkin eğitimine katkıda bulundum. Bu sebeple yetişkin psikolojisinin yönetiminde kendime güveniyorum. Ayrıca yıllarca birçok STK’nın gerek başkanlıkları gerek yönetim kurullarında bulundum. Yiyecek içecek hizmetleri ve gastronomi alanında sektörde ve üniversitede önemli çalışmalar yaptım. Gerek iş hayatımda gerekse sektörde ve STK’larda edindiğim tecrübeleri bilgi ve birikimimi Sinop Kent Konseyi’nde değerlendirmek istiyorum.”

MERHUM BEKTAŞ’I ANMADAN GEÇMEDİ!

Konuşmasının devamında Kent Konseyi’nin kurucularından olan Merhum söz ve beste yazarı Levent Bektaş’ı anmadan geçmeyen Turan; “Şunu söylemek isterim ki, birey menfaatinin, toplum menfaatinin paydaşı olduğu bilinciyle toplumsal çalışmalara yön vereceğiz. Yürütme kurulumla beraber Kent Konseyi olarak, Belediyenin, Valiliğin, Üniversitenin lokomotifi olacağız. Hemşehricilik bilinciyle Sinop’un taşına toprağına dokunacağız.  Sinop’umuza gerek Avrupa Birliği projeleriyle gerekse minimal dokunuşlarla yerel yönetimlere yük olmadan, hatta katkı sağlayacak projelerle sahada olacağız. genel Gündem 21 olarak kurulan sonrasında Kent Konseyi adı altında yeniden yapılandırılan, halkla bürokrasi arasında ve yerel yönetimlerle halk arasında ki köprü olan bu birimin kurucu üyelerinden hayatta olanlara uzun ömür, vefat edenlere başta Levent Bektaş abimiz olmak üzere Allah’tan rahmet diliyorum.”

“SİNOP’UN ÇEHRESİNİN DEĞİŞMESİ İÇİN TALİBİZ”

Turan sözlerini şu ifadelerle tamamladı; “Sözlerimi burada bitirirken, tekrar etmek isterim ki; Sinop’un çehresinin değişmesi için Kent Konseyi olarak çalışmaya talibiz. Katılım sağlayan değerli basın mensupları ve desteğini esirgemeyen başta oğlum ve eşim olmak üzere siz sevgili dostlarıma çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


Bu haber 9485 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<