UĞUR; "SİNOP' İÇİN MEMNUN OLDUM"

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)’de sınavında adı geçen Sinop’un Mükremin Uğur’u Ajanssinop.com internet haber sitesine konuştu. Uğur; “Ben Sinop için memnun oldum.” dedi.

UĞUR; "SİNOP' İÇİN MEMNUN OLDUM"
10 Haziran 2024 - 12:40 - Güncelleme: 11 Haziran 2024 - 17:32

Hafta sonu gerçekleştirilen 3 milyon 120 bin 878 adayın katıldığı TYT sınavın bir sorusunda, Tarihi Yalı Kahvesi’nde 30 yıl boyunca hizmet veren, işine olan aşkı ve beyefendiliğiyle bilinen Sinoplu Mükremin Uğur’a yer verildi. Uğur, Flaşhaber.com internet haber sitesine konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşini severek yaptığını kaydeden Uğur; “Önemli olan Sinop’a katkıda bulunabilmek, adımın geçmesi önemli değil.” dedi.

1994 yılında Tarihi Yalı Kahvesi’nde mesleğe başlayan Uğur, 30 yıldır her sabah 04:00’de kalkıp iş yerinin yolunu tutuyor. Sinoplular arasında Tersane Mevkii olarak bilinen lokasyonda hayatın 05:00’de balıkçıların sabah çayını içmeye gelmesiyle başladığını aktaran Uğur, sima olarak insanları tanıdığını bu yüzden çaylarını kahvelerini bir kere servis ettikten sonra bir daha unutmadığını ifade etti. Ayrıca Uğur, hemen hemen tüm müşterileriyle servis sırasında sohbet edip, hal ve hatırlarını da sormayı ihmal etmiyor.

“İŞE SEVEREK BAŞLADIM”
Mesleğini severek yaptığını dile getiren Uğur; “Ben Sinop için memnun oldum. İsmimim geçmesi önemli değil. Önemli olan Sinop için katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bize. Bir işi severek yaparsan başarılı olursun. Ben bu işe severek başladım, severek yaptım ve hedefe ulaşacağım dedim, ulaştım. Bundan sonra başarı bu başka bir şey yok. Dikkat ederek severek yaptıktan sonra unutmazsın. Birde sima olarak insanları hatırlıyorum. Mesela Hakan şekersiz çay içer.”
“1994 YILINDA MESELEĞE BAŞLADIM”
1994 yılından bu yana bu mesleği yaptığını anımsatan Uğur; “İlk işe başlangıç yerim Yalı Kahvesi 1994 yılında. 30 sene orada çalıştım. Sabah ben 04:00’da kalkıyorum, tersanede hayat 05:00’de başlar. Ekseriyetle balıkçılar, memur takımı ve emekliler gelir.”

“USTAM BENİ TARLADAN ALDI SİNOP’A GETİRDİ”

Mesleğe Erdoğan Ustasının vesilesiyle başladığını belirten Uğur; “Unutamadığım bir anı olarak ustam vardı Erdoğan Usta, ben mesleği ondan öğrendim. Beni köyden tarladan aldı getirdi buraya. Onun sayesinde emekli olduk. Emekliyim, 1,2 sene daha çalışmayı düşünüyorum.”

“KİM DİYE SORSAN SİMA OLARAK HATIRLAMAM”
Habere konu olan soruda adının geçtiğini çocuklarından öğrendiğini ve çok heyecanlandığını işaret eden Uğur; “Sinop’ta çoğu insan beni tanır. Bende halkımızı tanıyorum. Soruyu hazırlayan hocamız herhalde geldi. Çok dikkat etti. Kim diye sorsan sima olarak hatırlamam. Sinop için iyi oldu. Benim ismimin geçmesi önemli değil. Ben çocuklardan öğrendim. Çok mutlu oldum, heyecanlandım.” diye konuştu.
Öte yandan Uğur’un uzun yıllardır çayını içmeye giden vatandaşlar ise; “Müşterisini bilir. Kimin çayı nasıl içtiğini bilir. Müşteri oturduğu zaman sormaz, açık veya demli demeye gerek yok Mükremin şekerine kadar bilir.” Şeklinde konuştu.

Öte yandan Uğur’un uzun yıllardır çayını içmeye giden vatandaşlar ise; “Müşterisini bilir. Kimin çayı nasıl içtiğini bilir. Müşteri oturduğu zaman sormaz, açık veya demli demeye gerek yok Mükremin şekerine kadar bilir.” ifadelerine yer verdi.

İşte TYT Sınavında çıkan o soru;



Bu haber 20563 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<