ÜNAL; "BELEDİYE 4 MİLYON KİRA GELİRİNİ TAHSİL EDEMEMİŞTİR"

İYİ Parti Sinop İl Başkanı Av. Oğulcan Serthan Ünal, “Sinop Belediyesi çay bahçelerinin elektrik faturalarını Sinoplu’nun parasından ödemiştir. Yani Sinop soyulmuştur.” dedi.

ÜNAL; "BELEDİYE 4 MİLYON KİRA GELİRİNİ TAHSİL EDEMEMİŞTİR"
21 Şubat 2024 - 19:41 - Güncelleme: 22 Şubat 2024 - 15:17

İYİ Parti İl Başkanı Ünal, yazılı bir basın açıklaması yayımladı. Ünal, Sinop Belediyesi’nin çay bahçelerinin elektrik parasını ödediğini, belediyenin otopark gelirlerinin 0 (sıfır) lira olarak raporlara geçtiğini dile getirdi. Sinop Belediyesi’nin parasızlıktan yakındığını, ancak gelirlerini doğru tahsil etmediğini ve yandaşlarına peşkeş çektiğini ileri süren İl Başkanı Ünal, kentin kaderinin değiştirilmesi gerektiğini ve İYİ Parti Kadrolarına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

 

“1 MİLYONLUK GELİRLE ELEKTRİK FATURALARI ÖDENDİ”

İYİ Parti İl Başkanı Ünal, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sinop’un neden Serpil Ünlütürk ve İYİ Parti kadrolarına ihtiyacı var? Hepinizin bildiği üzere, Sinop Belediyesini 15 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi yönetmektedir. 15 yılın bilançosu Sinop için çok ağır olmuştur. Şöyle ki; Sayıştayın Sinop Belediyesi için düzenlediği 2022 yılı tarihli raporda iskele meydanındaki çay bahçeleri ve şehir kulübünün elektrik giderleri belediye bütçesinden karşılanmıştır. Bu tutar tamı tamına 1 milyon 105 bin Türk lirasıdır. Yani Sinoplunun 1 milyon 105 bin tlsi çay bahçelerinin elektrik faturalarını ödemek için kullanılmıştır. Bir hizmet almak istediğimizde maliyeti ve parasızlığı bahane eden Sinop Belediyesi çay bahçelerinin elektrik faturalarını Sinoplunun parasından ödemiştir. Yani Sinop soyulmuştur.”

“MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Kentin fazla mesai ücreti adı altında soyulduğuna dikkat çeken Ünal; “Yine 2022 yılı Sayıştay raporunda, 2022 yılında belediyenin 87 personelinin toplam 13.842 saat fazla mesai yaptığı belirtilmiştir. 87 personelin 1 yılda toplam 13.842 saat fazla mesai yapması mümkün değildir. Sinop fazla mesai ücreti adı altında soyulmaktadır. Yine 2022 yılı Sayıştay raporunda belediye ait tamı tamına 55 adet taşınmaz ihale ve sözleşme olmaksızın kiraya verildiği tespit edilmiştir. Belediyeye ait 55 taşınmaz sanki babalarının malıymış gibi usule aykırı olarak kiralanmıştır. Sinoplu önemli bir gelirden mahrum bırakılmıştır.”

“SOMUT GÖSTERGESİDİR”

Sinop Belediyesi’nin otoparktan 1 kuruş dahi kazanmadığının raporlarda yer aldığını kaydeden Ünal; “Raporda en komik nokta ise Sinop Belediyesinin otopark gelirlerinden 0 Tl tahsil etmiş olmasıdır. Yani Sinop Belediyesi otopark hizmetinden hiç para kazanmamıştır. Otopark sorununun aşikar olduğu neredeyse kişi başına 1 araç düşen ilimizde Sinop Belediyesinin otoparktan 1 kuruş gelir elde edememesi Sinoplu’nun nasıl kandırıldığının en somut göstergesidir.”

“BU TALAN DÜZENİNE DUR DİYELİM”

Sinop Belediyesinin 2022 yılı bilançosu incelediklerini öz kaynaklarının 28 Milyon Türk Lirası ekside olduğu görüldüğünü söyleyen Ünal açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi; “Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Belediyesini batırmıştır. Yatırım yapamayan, borçlanan ve borç içinde yüzen bir belediye haline getirmiştir. Sinop Belediyesi, yandaşlarına peşkeş çektiği taşınmazlardan ancak ve ancak %27 oranında kira geliri sağlayabilmiştir. Sinop Belediyesi 4 milyon TL Kira gelirini tahsil edememiştir veya isteyerek tahsil etmemiştir. Sinoplu’nun parasını Sinoplu’ya harcamak için, Sinoplu’nun malını yandaşlara peşkeş çekmemek için, temiz, şeffaf ve hesap verebilir belediyecilik için Sinop’un Serpil Ünlütürk ve İYİ Parti kadrolarına ihtiyacı vardır. Sorun şahıs sorunu değil zihniyet sorunudur. Tüm hemşerilerimizden ricam, bu seçimde Sinop’un kaderini gelin hep birlikte değiştirelim bu talan düzenine dur diyelim.” ifadelerine yer verdi.

Bu haber 12418 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<