ÜNLÜ İKTİSATÇI'DAN FESTİVAL DEĞERLENDİRMESİ!

Sinop'ta yapılması planlanan festival için Cumhuriyete konuşan iktisatçı Prof. Dr. Aziz Konukman, “Bu yasak ile Sinop esnafının kaybı 4 günde en az 140 milyon liradır. Madem yasak koyuyorsunuz, paşa paşa bu zararı da kasalarınızdan bir zahmet karşılayıverin. " dedi.

ÜNLÜ İKTİSATÇI'DAN FESTİVAL DEĞERLENDİRMESİ!
29 Temmuz 2023 - 17:06 - Güncelleme: 31 Temmuz 2023 - 17:01
Cengiz Demirel imzalı haberle Cumhuriyet'e konuşan iktisatçı Prof. Dr.  Aziz Konukman, bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve Sinop Valisi Erol karaömeroğlu tarafınbdan uygunluk verilmeyen festivali ekonomik olarak ele aldı. 

 

Cumhuriyet’e söz konusu festivali ekonomik olarak değerlendiren  İktisatçı Prof. Dr. Aziz Konukman, "Kuzey Fest ve benzer organizasyonların ekonomik olarak katma değer sağlaması yönüyle önemli olduğuna işaret eti. Konukman, “Gece boyunca süren etkinlikte satışlar küçük esnafa yarar sağlar. 20 bin kişi 4 gece bu stantlardan yiyip içecek. Ayrıca, gündüz saatinde boş vakti olan 20 bin kişi kent merkezinde harcamalarını sürdürecek. Gençler biriktirdikleri paraları festivalde harcayacak” dedi.

 

Konukman sözlerine şöyle devam etti: “Toplam harcamayı bulmak için benim gibi iktisat profesörü olmaya da gerek yok. Bu yasak ile Sinop esnafının kaybı 4 günde en az 140 milyon liradır. Madem yasak koyuyorsunuz, paşa paşa bu zararı da kasalarınızdan bir zahmet karşılayıverin. Kısacası, festival yasağı o kente bir ihanettir.” dedi.
Bu haber 5550 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<