UZUN ZAMANDIR YAPILMAMIŞTI!

CHP Merkez İlçe Başkanı Samet Bayrak, merkez muhtarları, köy muhtarları ve yerel basın mensuplarıyla kahvaltılı programda bir araya geldi.

UZUN ZAMANDIR YAPILMAMIŞTI!
12 Ekim 2023 - 17:38 - Güncelleme: 13 Ekim 2023 - 14:44
Programa; Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Samet Bayrak, köy ve mahalle muhtarları, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.
Geçtiğimiz aylarda Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığına seçilen Samet Bayrak, Sinop Kadın Emeğini Kalkındırma Kooperatifi bahçesinde muhtarlar ve basın mensuplarının katıldığı bir program düzenledi. Genel ve gündem üzerine konuların konuşulduğu programda açılış konuşma yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Bayrak, davetlerine icabet eden misafirlerine teşekkür etti. Ayrıca Bayrak burada yaptığı konuşmada yaklaşan yerel seçimleri işaret ederek; “Önümüzde bir yerel seçim var. Değerli muhtarlarımızla inşallah bu seçimde çok başarılı işlere imza atacağız. Bu bir milat olsun. Bundan sonra birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. Bu vesileyle buraya gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.



“İHTİYAÇLARI OLDUĞUNDA TELEFONUN UCUNDAYIM”
Düzenlenen programın çok güzel olduğunu ve zaman olarak da fevkalade olduğunun altını çizen Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan; “Çok güzel bir organizasyon zamanlama olarak da fevkalade. Önümüzde bir yerel seçim var. Muhtarımızın hepsi kısa süre sonra kisvesini giyecekler meydanlara çıkacaklar. Ondan sonra pek bir araya gelme şansımız olmayacak. Onun için seçim startı gibi oldu bu organizasyon. Seçim öncesi böyle bir moral kahvaltısı oldu. Hem de aynı zamanda merkez ilçe başkanımızı ve çok kıymetli yeni seçilen yöneticilerimizde muhtarlarımızla tanışma fırsatı bulmuş oldu. Onun için güzel bir etkinlik oldu ayrıca yer seçimi konusunda da güzel bir yer seçimi olmuş. Kadın emeklerini kalkındırma kooperatifimizin ev sahipliğinde buradayız. Kent konseyi kadın meclisimiz burada onlara da bu kahvaltı için teşekkür ediyorum. Genel seçimlerde seçim öncesi muhtarlarımızla sürekli istişare ediyoruz. Oy istiyoruz desteklerini istiyoruz. Bizleri desteklemelerini istiyoruz. Önümüzdeki seçim yerel seçim aynı dert muhtarlarımızda da var onun için çok fazla muhtarlarımızı bunaltmayalım. Kendilerine göre bir seçim stratejileri olacak. Ama her zaman olduğu gibi uyum içerisinde sağlıklı bir şekilde bu sağlıklı ilişkileri önceki dönmelerde olduğu gibi bundan sonra da yeni seçilen yönetimin sürdüreceğine olan inancım tamdır. Ben buradayım bana ihtiyaçları olduğunda telefonun ucundayım. Organizasyonda emeği geçen ve davetimize icabet edenlere çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

“EL ELE VERDİĞİMİZDE BURAYI PARİS YAPARIZ”
Bir basın mensubu olarak muhtar ile yapılacak toplantıyı çok önemsediğini kaydeden Ajans Sinop İmtiyaz Sahibi Gazeteci Deniz Özen burada yaptığı konuşmada; “Bir ilin kalkınmasın bir il olması muhtarlardan geçiyor. Bu anlamda ben Samet Başkana teşekkür ediyorum. Muhtarlarımızla bir araya gelip bizi de buraya davet etmesi çok iyi oldu. Muhtarlarımızla basın olarak uzun zamandır bir araya gelememiştik. Bu da kentin ilerleme ve gelişmesinde bence çok büyük bir problem. Bu kentin her bir mahallesinde, her bir köyünde problem olduğunu biliyoruz. Vatandaşlar bize ulaşıyor. Sizlerin de bizlerle ortak bir şekilde bu kentin sorunlarına odaklanmanızı istiyoruz. Derdim sadece kentin sorunu. Ben sizleri bir arada görmekten gerçekten çok mutlu oldum. Yıllardır böyle bir ortamda olmamıştık. Siz olmazsanız biz hiçbir şey yapamayız. Bu bir milat olsun. Basın, siyaset, bürokrasi el ele verdiği sürece burayı biz Paris yaparız. Hepinize çok teşekkür ediyorum.”

“BASININ BURADAKİ YERİ ÖNEMLİDİR”
Cengiz Demirel; “Keşke 5 yılı devirmeye 5 ay kala değil de, 5 yıl önce bu organizasyon yapılmış olsaydı. Ama yine de ben Samet Başkanı ve yönetimini bu konuda kutluyorum. Bir muhtar mahallesinde, köyünde eğer mutlu değilse kimse mutlu olamaz. Eğer muhtar bir yol sorunu var gideremiyorsa, sadece o sorunu muhtar çekiyor değil, o köyün halkı çekiyordur. Basın gündeme getirdiğinde ve sorunu gündem de tuttuğunda bazı şeyler hızlanıyor. Basının buradaki varlığı çok önemli. Bu nedenle bu gecikmiş toplantıyı fırsat bilerek basın mensupları ile iletişim kurmanızı tavsiye ediyorum. Bir yerde bir sorun yaşadığınızda basın mensupları yanınızda olamaya hazırdır. Yerine gelen hizmetlerde basının varlığını deneyen muhtarlarımız o hizmeti daha önce almışlardır. Bir araya gelmişken bunu da ifade etmek istedim. Biz basına ayrı ayrı nasıl ulaşalım derseniz, ben Cemiyet Başkanı olarak sizlerle numaramı paylaşmak isterim. Bana telefon numaramdan ulaştığınızda cemiyet gurubumuzda bulunan tüm basın mensuplarına, buna ilçelerimiz de dahil. Sorunlarınız tüm basın mensubu arkadaşlarımıza 5 dakika içerisinde iletilecektir. Ben tekrar ilçe başkanına ve sayın belediye başkanına teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.




Bu haber 8013 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<