VALİ ÖZARSLAN, KENTİN BAYRAM BİLANÇOSUNU AÇIKLADI!

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan başkanlığında gerçekleştirilen Asayiş ve Güvenlik Toplantısında, bayram tatili boyunca kente giren araç sayınısın il genelinde kayıtlı toplam araç sayısının 5 katından fazla olduğunu bildirildi.

VALİ ÖZARSLAN, KENTİN BAYRAM BİLANÇOSUNU AÇIKLADI!
20 Nisan 2024 - 17:33 - Güncelleme: 22 Nisan 2024 - 18:00

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner ve İl Jandarma Komutan V. Kd. Alb. Emir İşaşır katıldı.

Toplantıda, Sinop’un genel asayiş durumu, İl genelinde alınan güvenlik tedbirleri, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yapılan denetimler ve alınan önlemlere ilişkin istişare ve değerlendirmelerde bulunuldu.

9 günlük Ramazan Bayramı tatili ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Özarslan, “Bayram tatili boyunca Sinoplu hemşerilerimizin ve ülkemizin dört bir yanından ilimize gelen misafirlerimizin huzur ve güvenliğini sağlayabilmek adına başta Emniyet ve Jandarma teşkilatımız olmak üzere tüm kurumlarımız ile birlikte mesai mefhumu gözetmeden, 7/24 görevimizin başında ve sahada bulunduk.”

“MİSAFİRLERİMİZİ HUZUR VE GÜVEN ORTAMINDA AĞIRLADIK”

Ramazan Bayramı tatili süresince yapılan istatistik ölçümlerini açıklayan Vali Özarslan; “Merkez ilçemizde 111.512, İl genelinde ise toplam 429.469 araç girişi olmuştur. İlimiz Otobüs Terminalinde ise; 492 şehirlerarası otobüs giriş çıkışı olmuştur. Yaşanan bu yoğun araç trafiğine rağmen, aldığımız güvenlik ve trafik tedbirleri sayesinde, kıymetli misafirlerimizi huzur ve güven ortamı içerisinde ağırlayarak, şehrimizden uğurladık. İlimiz genelinde bayram tatili süresince yaşanan yoğun trafik akışı neticesinde 30 trafik kazası meydana gelmiş olup; bu kazalarda 58 vatandaşımız yaralanmış, 2 vatandaşımız ise hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyor, yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

“SİNOP TURİZM DE POTANSİYEL”

Rakamların Sinop’un turizm konusundaki potansiyelini gösterdiğini işaret eden Vali Özarslan; “Bayram tedbirleri kapsamında, trafik düzeni ve güvenliğini sağlayabilmek ve kazaların önlenmesi adına trafik ekiplerimizce 22.534 araç denetlenmiş ve yapılan denetimler neticesinde 2.050 sürücüye idari işlem uygulanmış, 56 araç trafikten men edilmiştir. Güncel verilere göre; Merkez ilçemizde 49.713, ilimiz genelinde ise toplam 73.478 trafiğe kayıtlı araç bulunmaktadır. Bayram tatili boyunca ilimizde gerçekleşen araç giriş sayısı; ilimiz genelinde kayıtlı toplam araç sayısının 5 katından fazladır. Bu rakamlar Sinop’umuzun turizm konusundaki potansiyelini gösteriyor.”

“TÜM VATANDAŞLARI DAVET ETTİ”

Ülkenin dört bir yanından tüm vatandaşları dört mevsim boyunca, yeşil ile mavinin buluştuğu, Karadeniz’in incisi, mutlu şehir Sinop’un güzelliklerini görmeye ve şehrin tarihi dokusunu keşfetmeye davet eden Özarslan sözlerini şu cümlelerle tamamladı; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın talimatlarıyla, Valiliğimizin koordinasyonunda, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlayabilmek amacıyla 24 saat görev başında olan Emniyet, Jandarma, İtfaiye ve Sağlık Teşkilatımızın kıymetli mensuplarına, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu haber 11350 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları

<