VALİ ÖZARSLAN UYARDI!

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşların yangına sebep olabilecek davranışlardan kaçınması gerektiğini söyledi.

VALİ ÖZARSLAN UYARDI!
16 Nisan 2024 - 16:29 - Güncelleme: 19 Nisan 2024 - 17:12

Geçtiğimiz günlerde Sinop’un Boyabat İlçesinde iki ayrı yerde orman yangını çıkmıştı. Ekipler söz konusu yangınlara zamanında müdahale ederek, yangınları kontrol altına almıştı. Vali Özarslan ise çıkan yangınlar ardından bir açıklama yayımlayarak vatandaşların yangına sebep olabilecek davranışlardan kaçınması gerektiğini belirtti. Öte yandan Özarslan, kontrolsüz ateş ve duman görülmesi durumunda 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Özarslan açıklamasında; “Son iki hafta içinde Boyabat ilçemizde iki ayrı yerde orman yangını çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü ve ilgili İtfaiye ekiplerimizin zamanında ve hızlı müdahalesiyle ciddi bir zarar oluşmadan bu yangınlar söndürüldü. Orman içinde ve piknik alanlarında, mangal yakma, anız yakma, sigara izmariti atma, cam ve pet şişeleri ormanda bırakma gibi, yangına sebep olabilecek davranışlardan titizlikle kaçınalım. Kontrolsüz ateş veya duman gibi riskli durumlar gördüğümüzde bunu, 112 Acil Çağrı Merkezi’mize en hızlı şekilde bildirelim. Aşırı sıcaklar nedeniyle önümüzdeki aylık dönemlerde değerli hemşehrilerimin özelikle de Boyabat, Durağan ve Dikmen ilçelerimizde dikkat, destek ve katkılarını rica ediyoruz.” dedi.

Bu haber 9939 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<