YELKEN KULÜBÜNDEN AÇIKLAMA

Sinop Karadeniz Yelken Spor Kulübü Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Ufuk Yücel Uğur, Karadeniz Yelken Spor Kulübü’nün boşaltılması hakkında basın açıklamasında bulundu.

YELKEN KULÜBÜNDEN AÇIKLAMA
10 Ağustos 2023 - 13:29 - Güncelleme: 11 Ağustos 2023 - 12:32

Genel Sekreter Uğur yaptığı basın açıklamasında; “Kulübümüzce Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile 21.07.1989 yılında imzalanan 25 senelik protokolün süresinin tamamlanması nedeni ile ya sözleşmeyi yenilememiz ya da kulüp binasını terk etmemiz gerekmektedir.

Gelinen bu durumda kulübümüz devletle imzalanan protokol gereği tüm sorumluluklarını yerine getirmiş, 25 yıl boyunca kulüp restoranından elde edilen işletme gelirini spor malzemesi almak, yarışlara gitmek, eğitim antrenman masraflarını karşılamak vb. şekilde spor amaçlı kullanmış ayrıca kulüp binasının sorumlu olduğu bölümlerini ve çevresini ilimiz için örnek bir tesis haline getirmiştir.

Bu gelir ve sistem sayesinde pandemi öncesi 2017 ve 2018 yıllarında İlimiz yelken sporunda Türkiye’nin en başarılı 6 ilinden (İstanbul, İzmir, Muğla, Tekirdağ, Çanakkale, Sinop) biri olmuş, kulübümüz 110’u aşkın kulübün arasında Fenerbahçe, Galatasaray, Karşıyaka, Çeşme Yelken, İstanbul yelken, Marmara Yelken, Göztepe gibi büyük bütçeli kulüplerin ardından 13’üncü sıraya yerleşmiştir. Kulübümüzden bir tanesi Olimpik, 2 tanesi Akdeniz oyunları yelkencisi olmak üzere 16 milli yelkenci yetişmiş binlerce genç ve çocuğumuz kulübümüz imkanları yelken sporu yapma imkanına kavuşmuştur. Zengin Yelken kulüplerinde olduğu gibi velilerden ve lisanslı sporculardan malzeme ücreti yarış gideri gibi masraflar talep edilmemiştir.

Hal böyle iken, kulüp yönetimi idareden yasa ve mevzuata uygun bir şekilde yeni belirlenecek koşullarla sözleşmeyi uzatmak istemiş ancak GSİM bu talepleri kabul etmemiş binanın boşaltılmasını istemiştir. Bu kapsamda yürütülen görüşmeler sırasında GSİM nün talebi ve valilik onayı ile bugün saat 10:00 da kulübün polis eşliğinde boşaltılması kararı alınmıştır.

Bunun üzerine bu sabah kulüp üyelerinin de hazır bulunduğu kalabalık bir ortamda tahliye için gelen görevliler, yerel yöneticilerin de destek ve anlayışı ile tahliyeyi bir hafta erteleyen bir tutanak hazırlayarak gitmişlerdir.  Bu sayede sayın Valimiz ve Milletvekilimize kulüple ilgili doğruların bir kez de kulüp yönetimi tarafınca anlatılabilmesine imkan sağlanmıştır.

İnanıyoruz ki bir hafta süre içinde sorun aşılacak ve tahliye kararı tamamen durdurulacaktır.

Bu zor gününde orada bulunarak kulübe destek olan tüm üye ve arkadaşlarımıza, basın mensuplarına ve desteklerini esirgemeyen yerel yöneticilerimize sonsuz teşekkürler.

Bu haber 7366 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<