4 YILDIR ÇARE BEKLEYEN VATANDAŞ, YETKİLİLERE SESLENDİ!

Sinop’ta Gelincik Mahallesi’nde Dostlar Apartmanında ikamet eden vatandaşlar, 4 yıldan beri istinat duvarından akan kokulu su sorununu çözemediklerini söyledi.

28 Aralık 2023 - 17:51 - Güncelleme: 01 Ocak 2024 - 16:33

Gelincik Mahallesi 104 Nolu sokakta ikamet eden apartman sakinlerinin yaptığı açıklamaya göre, 4 yıl önce üst blokların istinat duvarından kokulu su sızıntısı başlamış. Bunun üzerine apartman yöneticisi Muzaffer Yıldırım, Sinop Belediyesi’ne dilekçe ile söz konusu durumun çözülmesi için müracaatta bulunmuş. Aradan 1 yıl geçtikten sonra tekrar belediyeye başvuruda bulunan Yıldırım, üst bloğun kaçak katı olduğunu ve imar izninin Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden alındığı bilgisini öğrendiğini söyledi. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yolunu tutan Yıldırım, burada ise, ‘Belediyenin sorumluluğunda’ cevabını aldı. Uzun yıllardır verdikleri mücadelelerden hiçbir sonuç alamadıklarını söyleyen apartman sakinleri, sağlıklı bir yaşam sürdüremediklerini hatırlatarak yetkilileri göreve davet etti.

“ÇÖZÜM BULUNMASINI İSTİYORUZ”

Apartmanın bina yöneticisi olduğunu kaydeden Muzaffer Yıldırım; “Konuyla ilgili belediyeye müracaat ettik. İlgilenmediler aradan bir yıl geçti aynı sorun için tekrar dilekçe verdik. 2023’de tekrar dilekçe verdik. Yine ilgilenmediler. Sonra dediler ki bize, üst blokta imardaki kat farkında dolayı kaçak kat yapılmış. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden alınmış. Belediye bizimle ilgilenmedi. Çevre Şehirciliğe gittik, belediyenin sorumluluğunda denildi. Biz bu şekilde arada kaldık. Böylelikle 4 yıl geçti. Yaz aylarında bu duvardan akan su koku ve çevre kirliliği yapıyor. Sizde olayı yerinde gördünüz. Yeni seçilecek belediye başkanından çözüm bekliyoruz. Belediyeden üsteki bloğa konunun tebliğ edilip buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz.”

“GEREĞİNİN YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Apartmanda 4 senedir oturduğunu aktaran Savaş Top ise; “Bu binada yaklaşık 4 yıldan beri oturuyoruz. Arkamda gördüğünüz duvardan dolayı yaz aylarında görüntü kirliliği, yosunlaşma, binaya verilen zarar ve burada biriken sular koku yapıyor. Ağır bir koku oluyor. Sağlıklı bir yaşam sürdüremiyoruz. Bu akan su binaya da zarar veriyor. Bunun gereğinin yapılmasını istiyoruz.” Diye konuştu.

Bu haber 20140 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<