ADAY ADAYI YALÇIN, İMARI KONUŞTU!

AK Parti Belediye Başkan A. Adayı Erdoğan Yalçın, Deniz Özen ile Haber Saati programında, kentin kronik sorunu haline gelen ve başta ekonomik olmak üzere birçok alanda olumsuzluklara neden olan imar sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

13 Aralık 2023 - 20:21 - Güncelleme: 13 Aralık 2023 - 22:40

“ORAYA ALT YAPI VE İMAR NASIL GELECEK?”

Yalçın programda yaptığı açıklamada; “2 yıl imarımız kapalı kaldı. Koruma imar planı 2017’den bu yana yok. İmar planı yapılacak olan alanlardaki imarımız hala kapalı. Bizim 25 binlik planlarımız hala hazır değil. 4 tane köyümüzü mahalle yaptık, şehre kattık. Bunlar Korucuk, Bostancılı, Osmaniye, Ordu köyü. Çok geç kalınmış bir karardı. Nihayetinde dört köy mahalle oldu ama, bugün Korucuk mahallesinde bir tane ağaç dikilecek alan kalmadı. Oraya alt yapı ve imar nasıl gelecek? Bu beraberinde birçok sorunu getirdi. İmarla ilgili yeterli çalışma yapılamadı. Sonucunda çıkan imar planı da vatandaşı çok memnun eden bir plan olmadı. İçinden çıkılmayan birçok şey önümüze yığıldı. Bu sorunların birçok mecrada çözülmesi için mücadelemizi verdik. Ama işin başında olmadığınız zaman o problemi de çözmeye haiz olmuyorsunuz. O nedenle işin başına geçilmesi gerekiyor. Eğer gidişattan memnun kalsak, mevcut durum bizi tatmin etse zaten aday olmazdık.”

“AMACIM BUNDAN İBARET”

Belediye Başkanlığını isteme sebeplerinin en başında imar sorununu çözme isteminin geldiğini aktaran Yalçın konuşmasının devamında; “Sinop’ta 17 bin 100 tabelasını biliyorum. Şu anda 70 bin üzerinde ikamet eden insan var. Eskiden de aynı parkta aynı sandalyede oturuyorduk. Şimdi 70 bin yine aynı parka aynı sandalyeye mahkum ediliyor. İsteme ve proje yapma kabiliyetinde eksiklik görüyorum. Zaten bu göreve talip olma amacımızda bundan ibaret.” Diye konuştu.

Bu haber 6698 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<