AJANS SİNOP GÜNDEME GETİRMİŞTİ!

Geçtiğimiz günlerde Gazeteci Deniz Özen, Haber Saati Programında Sarıkum Gölündeki doğa katliamını gündeme getirmişti. Sinop Doğa Koruma Milli Parklar ekiplerince bugün göl içerisinde temizlik çalışması başlatıldı.

AJANS SİNOP GÜNDEME GETİRMİŞTİ!
11 Aralık 2023 - 20:26 - Güncelleme: 13 Aralık 2023 - 22:40
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürlüğünce, Sinop Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı Sarıkum Gölü ve çevresinde temizlik çalışmalarına başlanıldı.

 

Sinop'un Merkez ve Erfelek ilçeleri sınırlarında yer alan Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı içerisinde yer yer denizle bağlantıları bulunan gölün, zaman zaman denizin taşıdığı çevresel atıkların göl tarafına geçmesi ile yüzeyinde ve çevresinde kirlilik meydana geliyor. Sinop'ta yaşanan en son fırtına sonrası denizden göl yüzeyine taşınan çevresel atıkların temizlenmesi için DKMP Sinop Şube Müdürlüğünce temizlik çalışmalarına başlandı. Çalışmalar kapsamında, gölün kıyı bölümlerinde biriken çevresel atıklar DKMP Sinop Şube Müdürlüğü personelince tırmık vb. ekipman yardımıyla karaya çekildi ardından uygun depolama noktalarına gönderildi.​

 

 

 

Bu haber 20268 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<