ŞANLAN; "ANAOKULU DA EKLENMELİ"

İYİ Parti Batı Karadeniz Bölge Koordinatörü Yılmaz Şanlan; “Okulun yeterli arazisi var. Oraya okulun ana binasından ekstra bir yan bina halinde bir anasınıfının da yapılmasını ben buradan milli eğitim müdürümüze tavsiye ediyorum. Proje düşünürlerse Gelincik mahallemize büyük katkı sunmuş olurlar.” Dedi.

09 Aralık 2023 - 21:29 - Güncelleme: 11 Aralık 2023 - 19:02
İYİ Parti Batı Karadeniz Bölge Koordinatörü Şanlan, Deniz Özen’in hazırlayıp sunduğu Haber Saati Programı’nda Gelincik İlköğretim Okulu’nun inşaatını takip ettiğini belirterek bir öneride bulundu. Şanlan, söz konusu okulun yeterli arazisi olduğunu, inşaat aşaması devam ederken, okul bahçesine bir de anaokulu yapılması gerektiğinin önemli olduğunu dile getirdi. Kentte anaokullarının yetersiz olduğunu işaret eden Şanlan, Gelincik Mahallesi’nde eğer böyle bir ihtiyaç karşılanırsa hem velilerin, hem de çocukların rahat edeceğini söyledi.
“SINIFLARDAKİ ÖĞRENCİ SAYISI ARTTI”
Gerekirse gece gündüz çalışarak inşaatın tamamlanması gerektiğini kaydeden Şanlan; “Gelincik İlköğretim okulu inşaatını haftalık takip ediyorum. Baya ciddi bir çalışma var. Şu anda toprak seviyesinin üzerine çıkmışlar. Fora kazık makinası da çalışıyordu ustalarda çalışıyordu. İnşallah seneye yetişir. Gelincik İlköğretim okulu eğitimden mahrum kalması gelincikte yaşayan hemşerilerimiz ve velilerin büyük derdi haline geldi. Fatih İlköğretim okulunun şartları fiziki yapısı sınıf sayısı Gelincikte yaşayan öğrencilerin sayısına yetmediği için öğlenci akşamdı diye ikiye bölündü. Sınıflardaki öğrenci sayısı arttı. Ders saatleri kısaldı. Bu durumdan hem öğretmenlerimiz hem velilerimiz hem çocuklarımız şikâyetçi. Sabah 7’de okula giden öğrencilerimiz var. Akşam 7’de çocuğunu teslim alan veliler var. Bu çocuklarda ilkokul çocukları. Okulun bir an önce hızlı bir şekilde gerekirse gece gündüz çalışılarak bitirilmesi lazım.”
“DERDİMİZ EĞİTİMİN GELİŞMESİ YÖNÜNDE”
Söz konusu okulun yeterli arazisi olduğuna değinerek bir öneride bulunan Şanlan, sözlerine şöyle devam etti; “Oraya okulun ana binasından ekstra bir yan bina halinde bir anasınıfının da yapılmasını ben buradan milli eğitim müdürümüze tavsiye ediyorum onunla ilgili bir proje düşünürlerse Gelincik mahallemize büyük katkı sunmuş olurlar. Alan var orda sosyal aktivitelerinde yapılabileceği kendi hareket alanları olacağı bir anaokulu da yapılırsa büyük katkı sağlayacak. Biz Giden Milli eğitim Müdürü ile pek geçinemedik. Aslında derdimiz onun şahsıyla alakalı değildi. Okulu kullanılmaz raporu olduğu için boşalttılar 2.5-3 sene o halde beklettiler çağrı yaptık, gündeme getirdik okulu yıktılar. Bu sefer inşaatına başlamak için beklediler. Sinop daha önceki yıllarda eğitim sıralaması başarı ortalamasında ilk 10’a girerken 73. Sıralara kadar geriledi. Bizim derdimiz Sinop’un insanının Sinop’un eğitiminin gelişmesi yönündeydi.” İfadelerine yer verdi.
Bu haber 12748 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<