AMAN DİKKAT!

Sinop’ta son günlerde vatandaşlara "e-Devlet kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır" cümlesiyle başlayan kısa mesajlar gitmeye başladı.

AMAN DİKKAT!
06 Ocak 2024 - 21:16 - Güncelleme: 08 Ocak 2024 - 11:50

Sinop’ta son günlerde halk arasında panik ve endişe yaratan yeni bir dolandırıcılık yöntemi tespit edildi. Vatandaşlara "e-Devlet kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır" şeklinde kısa mesajlar, dolandırıcılara ait tuzağın yeni bir yüzü olarak ortaya çıktı. 

Dolandırıcılar, mesajın içeriğinde "size ait değilse lütfen kontrol ediniz" ifadesi kullanarak vatandaşların dikkatini çekmeye çalışıyor. Mesajın sonunda yer alan link, ise dolandırıcılara ait bir tuzak içeriyor. Bu link üzerinden gelen kişisel bilgilerin çalınabileceği veya kötü niyetli yazılımların bilgisayarlara bulaştırılabileceği belirtildi. Özellikle e-Devlet gibi resmi ve kişisel verilerin takip edildiği bu tür uygulamaların şifresi ile yakın zamanda giriş yapmamış olan vatandaşlar, bu tür mesajlara karşı dikkatli olmaya çağrılıyor. Güvenilmeyen linklere tıklanmaması ve resmi kurumlarla iletişime geçilerek doğrulama yapılması, dolandırıcılık girişimlerine karşı en etkili önlemler arasında bulunuyor.

Bu haber 6565 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<