ARAL, ADAYLIĞINI AÇIKLADI!

Sinop Kent Konseyi Genel Sekreteri Sevgi Aral, ilerleyen günlerde yapılacak Kent Konseyi Başkanlığı seçimlerinde aday olduğunu duyurdu.

ARAL, ADAYLIĞINI AÇIKLADI!
07 Haziran 2024 - 16:27 - Güncelleme: 11 Haziran 2024 - 17:32
Aral, Sinop Kadın Kooperatifi bahçesinden bir basın açıklaması düzenledi. Aral’ın adaylık açıklamasına yoğun bir katılım olduğu görüldü. Açıklamasında, ilerleyen günlerde Kent Konseyi seçimlerinin yapılacağını hatırlatarak, bileşenlerden destek istedi.
“HOŞGELDİNİZ”
Sözlerine katılımcıları selamlayarak başlayan Başkan Adayı Aral; “Saygıdeğer Basın mensupları, STK temsilcilerimiz, mahalle muhtarlarımız, yürütme kurulu üyelerimiz, dernek yönetim kurulu üyelerimiz, değerli Sinoplu hemşerilerimiz, hepiniz hoş geldiniz. Basın toplantıma zaman ayırarak katıldığınız için ayrıca hepinize çok teşekkür ederim. Sağ olun var olun.”
“ÇEŞİTLİ STK’LARDA GÖREV YAPTIM”
Kendisini tanıtarak sözlerine devam eden Aral; “Ben Sevgi Aral 1962 Sinop doğumluyum. Yüksek okul mezunu olup 30 yıl Emlak ve Ziraat Bankalarında memur ve yöneticilik görevlerinde bulundum. Evli ve iki çocuk annesiyim. 2014 yılında emekli olduktan sonra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev yaptım. Halen yaklaşık iki buçuk yıldır Sinop Belediyemiz bünyesindeki Sinop Kent Konseyinde Genel sekreter olarak görev yapmaktayım. Ayrıca Sinop Mübadele ve Balkan Türkleri Derneğinin Yönetim Kurulu üyesi ve Proje Koordinatörü görevlerinde bulundum.”
“ADAYIM”
Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Sinop Kent Konseyi Başkanlık seçiminde Başkan adayı olduğunu resmen açıklayan Aral; “Tek amacım kamu ve sivil toplum kuruluşlarındaki deneyimim ile Karadeniz’in incisi, Mutlu kent Sinop ismine yakışır şekilde bir kentimiz olmasına katkı sağlamaktır.”
2 BUÇUK YILLIK FAALİYETLERİ SIRALADI!
2 buçuk yıldır Kent Konseyi yürütme kurulu ve meclisleriyle birlikte yaptıkları faaliyetlerden basın mensuplarına ve diğer katılımcılara bilgiler veren alan, faaliyetleri şu şekilde sıraladı;
“30.12.2021 tarihinde ve 2022 yılsonlarında Gençlik meclisimiz çocuklar için “BİR DİLEK BİN MUTLULUK” adı altında etkinlik yaparak Uğur Mumcu Meydanına yerleştirdikleri dilek kutusu ile ilimizdeki çocukların dileklerini toplayıp, sponsorlar aracılığı ile dilekleri temin ederek eğlencelerle çocuklara yılbaşı hediyesi olarak arzu ettikleri dileklerini vermişlerdir. 
27.03.2022 tarihinde tüm meclislerimiz ile birlikte Aşiyan bölgesindeki Sinop Kent Konseyi ormanımıza meyve ağacı fidanı diktik.
13.04.2022 tarihinde Çocuk meclisimizin üyesi 35 çocuk Belediye Başkanlığımızın katkılarıyla Samsun iline Kültür gezisine gitmiş ve Bandırma vapuru, Gazi Müzesi, Onur Anıtı, Oyuncak müzesini gezmişlerdir.
29.04.2022 Ramazan ayı boyunca ailelerinden uzak 127 üniversite öğrencisine market çeki 32 öğrenciye ramazan kolisi yardımı yapılmıştır. 
11.05.2022 tarihinde Anneler gününde, Anıtkabir’i hiç görmemiş annelerimiz ile birlikte Ankara’ya Anıtkabir’e gidilmiş ve Sinop milletvekilimiz Barış Karadeniz’in daveti ile TBMM gezilmiştir.
02.06.2022 tarihinde SMA hastası bir bebeğe Kent konseyimiz önünde kermes yapılmasına aracılık edilerek bebeğin tedavi masrafı için eksik olan kısım tamamlanmıştır.
02.09.2022 tarihinde İl Emniyet Müdürlüğümüz ile iş birliği yapılarak Çocuk meclisimizin üyesi olan çocuklara ve arkadaşlarına Güvenli internet kullanımı ve sanal ve akran zorbalığı hakkında eğitim verilmiştir. 
30.10.2022 tarihinde kentimiz evimizdir sloganıyla Sinop Belediyemiz ve Çocuk, Gençlik ve Kadın Meclislerimizle birlikte Sabahattin Ali Parkından Karakum mevkine kadar Çöp toplama etkinliği gerçekleştirdik.
20.11.2022 tarihinde Engelli Meclisimiz ile birlikte Belediye Başkanımızın da katılımıyla Özel Eğitim Öğretmenlerine kahvaltı verilerek öğretmenler günü kutlanmıştır. 
11.02.2023 tarihinden itibaren 6   Şubat’ta 11 ilimizde meydana gelen Deprem Felaketi nedeniyle ilimize gelen depremzedeler için Sabahattin Ali kültür merkezinde meclislerimiz ve gönüllülerimiz ile birlikte Sosyal Yardım ve Uyum merkezi kurularak depremzedelerin temizlik, gıda, giysi, ayakkabı, hijyen, çocukların okul ihtiyaçları giderilmiş destek veren gönüllü psikolog ve eğitmenlerimizce psikolojik ve eğitim destekleri verilmiştir. Ayrıca Sabahattin Ali Kültür merkezinde Üniversite öğrencilerine sınav dönemlerinde etüt çalışma ortamı sağlanmış. Sokak hayvanları için mama desteği ve konseri düzenlenmiş, ücretsiz tiyatro, konser, eğitim ve kurslar gibi birçok etkinlik gerçekleştirilmiştir.”
“DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIM”
Söz konusu etkinlikleri birlikte gerçekleştirdiklerini belirterek şu anda olan Kent konseyi Başkanı Fatma Ustacan’a teşekkür ederek sözlerine devam eden Aral; “2 sene gönüllü olarak engelli meclisimize el sanatları kursu veren Nermin Tansel hocama ve tüm Yürütme kurulumuz ve meclislerimize ayrıca geçmiş dönemlerde görev yapan Kent konseyi mensuplarına hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, Seçildiğim taktirde Başkanımız Fatma Ustacan’dan devraldığım bayrağı Yürütme kurulu arkadaşlarım ile birlikte daha ileriye taşıyacağım. Hizmetlerimiz ile Sinop Belediye Başkanlığımız, kamu kuruluşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, sendikalarımız, meslek odalarımız, mahalle muhtarlarımız ile koordineli bir şekilde iş birliği yaparak, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, katılım, yönetişim ve yerinde yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan, bir kent konseyi olacağız.” 
“DESTEKLERİNİZİ BEKLERİM”
Genel kurula katılacak olan Kent Konseyi bileşenlerinden destek isteyerek sözlerini tamamlayan Aral; “Bu vesile ile siz değerli basın mensuplarına, Sinoplu hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunar, katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür eder. Genel kurula katılacak olan çok değerli Sinop Kent Konseyi bileşenlerinin desteklerini beklerim.” Diye konuştu.
 


Bu haber 15313 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<