"Balkan, Mübadil Lezzetleri" Tanıtılıyor

Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Aral ve yönetimi mübadele olayının 100. yılına özel olarak başlattığı Gelenek ve Göreneklerimiz Projesini tanıtmaya devam ediyor.

"Balkan, Mübadil Lezzetleri" Tanıtılıyor
03 Ağustos 2023 - 16:29 - Güncelleme: 05 Ağustos 2023 - 12:15

Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği, mübadelenin 100. yılına özel olarak başlattığı "Gelenek ve Göreneklerimiz Projesi" kapsamında, unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri canlandırmak için hummalı bir çalışma yürütüyor. Dernek, bölgede yaşanan tarihi değişimin izlerini taşıyacak olan "Balkan ve Mübadil Lezzetleri" adlı bir kitap hazırlıyor. Proje kapsamında son olarak Mübadil köylerinden biri olan Erfelek ilçesine bağlı Karacaköy ziyaret edildi ve yöresel yemek tarifleri titizlikle incelenip hazırlandı.

Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Aral, bu çalışmalarla ilgili olarak "Başta Karacaköylü üyelerimiz ve hemşehrilerimiz olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Çok güzel bir gündü. Biz büyük bir aileyiz" şeklinde konuştu.

Bu haber 7582 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<