BAŞKAN ADAYI YÜKSEK LOKMA DAĞITTI!

Gerze Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yüksek, şehit ve gaziler için lokma tatlısı dağıttı.

05 Ocak 2024 - 21:14 - Güncelleme: 08 Ocak 2024 - 11:50

Gerze Hükümet Konağı önünde Cuma Namazı öncesi ve sonrasında gerçekleşen lokma dağıtımında, Başkan Adayı Yüksek, vatandaşlarla bir araya geldi. Lokma ikramı için meydana ocaklar kuruldu, tencereler yerleştirildi ve vatandaşların gözü önünde dökülen lokmalar sıcak bir şekilde ikram edildi. Şehitleri, gazileri ve tüm ölmüşler adına lokma tatlısı ikramında bulunduğunu söyleyen Yüksek, bu etkinliği geleneksel hala getirmek istediklerini ifade etti. Ayrıca Yüksek, programa katılan tüm vatandaşlarla tek tek sohbet ederek, hal ve hatırlarını da sormayı ihmal etmedi.

Başkan Adayı Yüksek burada yaptığı konuşmasına geçtiğimiz günlerde hain terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 12 şehide Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Yüksek; “Bugün özellikle 12 şehidimize Allahtan rahmet diliyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Yakınlarına da sabırlar diliyoruz. Bugün Gerze hükümet konağı meydanımızın önünde şehitlerimiz, gazilerimiz için tüm memleketimizin ölmüşleri adına lokma dökümü ve lokma ikramı yaptık. Saat 13:30 saat itibari ile Cuma namazından sonra lokma ikramımız devam edecek. Biz bunu Gerze’de geleneksel hale gelmesini istiyoruz. İnsanlarımız ile kaynaşma, birleşme istiyoruz. Büyüğümüze saygı, küçüğümüze sevgi ile kucakladığımız eski ortamları yeniden tesis etmek istiyoruz. Eski örf ve adetlerin yeniden yaşanmasını istiyoruz. Bu anlamda bugün lokma dökümü yaptık. Bu gelenekleri yaşatmaya, çoğaltmaya Allah’ın izniyle, ömrümüz müsaade ederse bu gibi etkinlikleri de yaşatacağız, inşallah.” dedi.

Lokma ikramından oldukça memnun olduğunu söyleyen Gerzeli vatandaşlar ise; “Hüseyin Yüksek’in bu adımı çok güzel. Halk ile iç içe. Olması gerekeni yapıyor, hoşumuza gitti. Hüseyin Beye teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Öte yandan lokma ikramı, Cuma Namazı çıkışında da devam etti.

Bu haber 14343 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları

<