BAŞKAN GÜNDOĞDU DUYURDU!

Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, 2024-2025 eğitim öğretim yılında stajyer öğrenci, kalfa, çırak almak isteyen iş yerlerinin, iş güvenliği belgesi alması gerektiğini söyledi.

BAŞKAN GÜNDOĞDU DUYURDU!
05 Haziran 2024 - 17:12 - Güncelleme: 07 Haziran 2024 - 10:56
Başkan Gündoğdu, kent esnafını stajyer öğrenci, kalfa ve çırak alması için gerekli belgeleri tamamlaması gerektiğini belirtti. Söz konusu durum hakkında açıklamalarda bulunan Gündoğdu, sigortalı işçi çalıştıran ve tehlikeli iş olarak sınıflandırılan işletmelerin özellikle konuya dikkat etmesini dile getirerek, ilerleyen zamanlarda bir mağduriyet yaşanmamaları konusunda bilgiler verdi.
Gündoğdu açıklamasında; “Sinoplu esnaf arkadaşlarımız 2024-2025 eğitim öğretim yılında iş yerlerimize stajyer öğrenci ve kalfa alacağız. Şuanda kanunlara göre iş yerlerinde iş güvenliği belgesi alınmazsa stajyerler alamayacağız ve yarınlarda çırak, kalfa yetiştiremeyeceğimiz için usta konusunda sıkıntı yaşayacağız. İş yerlerimize iş sağlığı risk analizi yaptıralım. İşletme sahipleri iş sağlığı belgesi veren firmalar var, eğer bilmiyorlarsa Esnaf Odamızı ziyaret ederek gerekli bilgiyi alabilirler. Bu anlamda da kimse mağdur olmamış olur. Yanında sigortalı çalışanı olan iş yerleri, usta öğretici belgeleri olanlar ve işleri tehlikeli olarak sınıflandırılmış olanlar bu hizmeti almak durumunda. Eğer sigortalı çalışanları yoksa tehlikeli olsun olmasın bu belgeyi almalarına gerek yok.” diye konuştu.

 

Bu haber 15297 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<