BİRİNCİYE ÇEYREK ALTIN!

Sinop Gastronomi ve Kültür Turizm Derneği Başkanı Halime Şahin, Sinop’ta düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinde, Sinop Mantısını en iyi yapan yarışmaya çeyrek altın hediye edeceklerini söyledi.

BİRİNCİYE ÇEYREK ALTIN!
21 Mayıs 2024 - 17:27 - Güncelleme: 24 Mayıs 2024 - 12:25
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinde Sinop Gastronomi Kültür Turizm Derneği tarafından yemek yarışması düzenlendi. 6 ayrı kategoride 24 yarışmacı hünerlerini sergilemek ve birbirinden lezzetli yemekler çıkartmak için kıyasıya mücadele etti. Dernek Başkanı Şahin, daha büyük festivallerde buluşmak istediklerini ve yarışmada birinci olana çeyrek altın hediye edeceklerini belirtti. Yarışmacılar arasında aslen Diyarbakırlı olan, Sinop Üniversitesi Gastronomi Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Edanur Fidan, Sinop Mantısı üzerine daha önce bir yarışmaya daha katıldığını ve birinci olduğunu kaydetti.
“DAHA BÜYÜK FESTİVALLERDE BULUŞMAK DİLEĞİYLE”
Yılladır Sinop’ta böyle bir etkinliğin hayalini kurduklarını söyleyen Sinop Gastronomi Kültür Turizm Derneği Başkanı Şahin; “Program muhteşem yıllardır istediğimiz hayalini kurduğumuz bir program, festivaldi. Biz Sinop Gastronomi Kültür Turizm Derneği olarak ilkini burada Sinop Merkez'de 100 çeşit yemeği sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Altı kategoride yirmi dört yarışmacımız var ve burada mantımız gördüğünüz gibi canlı canlı yapılıyor mantıda da 1. olana çeyrek altın hediye edeceğiz. Yarışmacılar arasında üniversite öğrencileri var, ev hanımları var Sinoplu hanımlar burada maharetlerini sergiliyor. Bir tane de erkek yarışmacımız var. İnşallah daha büyük festivallerde buluşmak dileğiyle diyoruz, teşekkür ediyoruz.”
“SİNOP MANTISI DAHA GÜZEL”
Sinop Mantısının çok keyifli bir yemek olduğunu ve yapımından mutluluk duyduğunu ifade eden Gastronomi 1. Sınıf öğrencisi Fidan; “Gastronomi 1.Sınıf öğrencisiyim. Mantı yapmayı yeni öğrendim sayılır. Bir ay önce daha başka bir yarışmaya katılmıştım. Sinop yöresel lezzetleri yarışmasına katılmıştım. Orda da mantı kategorisinde 1. oldum. Çok lezzetli bence Kayseri mantısından daha güzel olduğunu düşünüyorum. Yapması da çok keyifli bir yemek aynı zamanda.” Diye konuştu.

Bu haber 11380 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<