"BİZİM SEVDAMIZ DİKMEN!"

Remzi Ay önümüzdeki 2024 yerel seçimleri için CHP’den Dikmen Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı. Ay, “Bizim Sevdamız Dikmen” dedi.

"BİZİM SEVDAMIZ DİKMEN!"
25 Kasım 2023 - 11:44 - Güncelleme: 30 Kasım 2023 - 15:54

Cumhuriyet Halk Partisi Dikmen İlçe Başkanlığı binasında  basın açıklamasında bulunan Remzi Ay, aday adaylığını açıklayarak şu ifadelere yer verdi; “Sayın İl Başkanım, Sayın İlçe Başkanlarım, saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler, çok kıymetli Dikmenli hemşerilerim ve İstanbul’da yıllarca yol arkadaşlığı yaptığım sivil toplum kuruluşlarımızın değerli yöneticileri, bugün davetime icabet ettiğiniz, beni bu özel günümde yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Elbette çok heyecanlıyım, heyecanımın sebebi topluma hitap etmemden dolayı değil, beni tanıyan birçok dostum iyi bilir ki mikrofonu severim, konuşmayı severim, dostlarımla hasbihal etmeyi severim, bugün heyecanımın sebebi şudur ki; “Benim iki büyük eserim var, birisi Türkiye cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi.'' diyen ülkemizin kurucusu, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi, ülkemizle yaşıt, ülkemizin siyasi çınarı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak, Dikmen Belediye Başkanlığı aday adaylığımı açıklamamın heyecanı içerisindeyim. Bir çoğunuz beni gayet yakından tanıyor olsa da usuldendir kendimi tanıtmakla başlayayım. İsmim Remzi Ay, Dikmen merkez Çorak muhtarlığındanım, ellerinizden öperler, 2 çocuk babasıyım, oğlum Amerika’da eğitimine devam etmekte, kızım ise ortaokul son sınıfta. Rabbim tüm evlatlarımızı bizlere bağışlasın inşallah. İşletme fakültesi mezunuyum, yıllarca ülkemizin sektöründe en büyük kurumsal firmalarından birisinde yöneticilik yaptım, akabinde kendi işyerimi açarak yaklaşık 15 yıldır ticaretle uğraşıyorum. Yine 20 yıla yakın bir süredir, İstanbul’da sivil toplum kuruluşları olan köy derneklerimizde Dikmenli hemşerilerime hizmet ettim, en sonda tüm Dikmen derneklerinin en üst çatı kuruluşu olan Dikmen Dernekler Federasyonu Genel Başkanlığı yaparak, hem memleketim Dikmen’e, Dikmenli hemşerilerime hizmet etmeye çalıştım. Aslında Şu ana kadar sadece sizlere hoş geldiniz dedim ve kendimi tanıttım, daha konuşmama başlamadım. Konuşmama Dikmen’de partimize büyük emekleri olmuş, bizlere yol gösterici olmuş, lakin bugün aramızda olmayan hakkın rahmetine kavuşmuş, kıymetli büyüklerimizi yad ederek başlamak istiyorum. Dikmen’in ilk belediye başkanlığını yapan, Dikmenin kurucu Belediye Başkanı rahmetli Yusuf hocamıza, yine Özer Gökçe amcamıza, Cemil Armutçuoğlu amcamıza, Abdullah Akçaoğlu amcamıza rabbimden gani gani rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Yine bir partilimizi yad edeceksek, 25 yıl partimizin Dikmen İlçe Başkanlığını yapan, Dikmen Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütümüzün mihenk taşlarından sayın Seyit Terzi başkanımıza da minnettarız, hakkını ödeyemeyiz, sayın Seyit başkanımı hep birlikte kocaman alkışlayalım lütfen.”

“Hiçbir zaman ben değil, biz odaklı olacağız”

 Dikmen’in halkçı belediyecilikle yöneteceğini belirten Ay,” Belediyecilik proje işidir, ilçemize faydalı, insanımıza faydalı projeler üretip, bunu hayata geçirmektir, tüm gayemiz insan odaklı, ilçemize ve hemşerilerimize katma değer katan projeler üretmek ve hayata geçirmek odaklı olacaktır. Hiçbir zaman ben değil, biz odaklı olacağız. Ben başardım, ben yaptım demeyeceğiz, hep birlikte başardık diyeceğiz. Eğer partim bana Belediye Başkan adaylığı görevini verirse, Dikmen halkının teveccühü, rabbimin de nasibiyle Belediye Başkanı olursam ilk yapacağım icraat kent konseyini kurmak ve Dikmen’in sorunlarını Dikmenlilerle birlikte tespit edip, çözümlerini yine birlikte ortak akılı oluşturarak bulacağız. Ben değil, biz olacağız. Dikmen’i halkçı belediyecilikle yönetip, gerçek sosyal demokrat belediyecilikle Dikmen’i tanıştırıp, kazananın hep dikmen ve Dikmenli olacağı bir yönetim sergileyeceğiz. Bizim Mustafa Kemal Atatürk'e sözümüz var, bizim Cumhuriyet Halk Partisi’ne borcumuz var, bizim geleceğimizin teminatı gençlere, evlatlarımıza karşı sorumluluğumuz var, Ne demiş Nazım Hikmet, dört nala gelip uzak Asya’dan, Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim, bilekler kan içinde, ayaklar çıplak, kimine cennet, kimine cehennem olan bu memleket bizim. Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşcesine bu memleket bu Dikmen bizim.” Dedi.

“Artık Dikmen'de Kadınlarımızda Söz Sahibi Olacak”

Kadınların yönetimde söz sahibi olması gerektiğinin altını çizen Remzi Ay, “Dünya nüfusunun yarısının kadın olduğu gerçeği göz önüne alındığında, yönetimde en az erkekler kadar kadınlarımızın da söz sahibi olması gerektiği göz ardı edilmemelidir. Bakıldığında Dikmen’de maalesef kadınlarımız hep göz ardı edilmiş, ev işleri ve tarla işleri ile hırpalanmış, tabiri caizse hep itelenmiş, bizim yönetimimizde Dikmen’de bayanlarımız adına bir devrim yapacak, Belediye Meclis üyelerimizin yarısını bayanlardan oluşturacak, bayanlarımızın sorunlarının yönetime iletilmesi, bayanlarımızın belediyede temsil edilmesi anlamında bir ilki gerçekleştireceğiz. Bunun sözünü de burada sayın il başkanımın, sayın ilçe başkanlarımın ve sizlerin de huzurunda veriyorum."ifadesinde bulundu.

“Terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz”

Dikmenin evlatları olarak gece gündüz çok çalışacaklarını belirten Ay, “Dikmen’in eksiği çok, Dikmen’de yapılacak iş çok, tüm eksikleri ekibimizle birlikte tespit ettik, çözümlerini ürettik, hizmet almak noktasında Sinop’un en geri kalmış ilçesi olan Dikmen’i şaha kaldırmak için projelerimizi ürettik, lakin şu an sadece aday adayıyım haliyle adaylığımız kesinleşmeden projelerimizi anlatmak, gereksiz ve yersiz olur kanısındayım. Sadece yönetimsel olarak hayata geçireceğimiz birkaç hedefimizi açıkladım. Ama şunu söylemeliyim ki bizler Dikmenin evlatları olarak çok çalışacağız, çok koşacağız, gece gündüz demeden memleketimiz için mücadele edeceğiz, elbette bu süreçte yorulacağız ama yılmayacağız, pes etmeyeceğiz, içimizdeki memleket sevgisiyle, hizmet aşkıyla, Dikmen için terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Dikmen Dernekler Federasyonu Genel Başkanlığı dönemimde de dediğim gibi çünkü bizim sevdamız Dikmen.  Sayın il başkanımızın bir hedefi var, Sinop’ta en az 5 ilçeyi Cumhuriyet Halk Partisine kazandırıp, sosyal demokrat belediyecilikle tanıştırma gayreti içerisinde olduğunu iyi biliyorum, eğer partimin Belediye Başkan adaylığı görevi bana tevdi edilirse, sizlerin huzurunda kendisine söz veriyorum, Dikmen’i Cumhuriyet Halk Partisine kazandırmak için terimin son damlasına kadar çalışacağım ve inanıyorum ki hep birlikte bunu başaracağız. Sözlerimi bitirmeden önce, bugün beni burada yalnız bırakmayan, başta sayın il başkanıma, il yöneticilerimize, Sinop merkez ilçe başkanıma ve tüm ilçe başkanlarıma, İstanbul’dan gelen değerli yol arkadaşlarım dernek başkanı arkadaşlarıma, kıymetli Dikmenli hemşerilerime, partimizin değerli üyelerine hepinize çok teşekkür ediyorum. Bizler hep birlikte güçlüyüz. Ve şunu da belirtmeden edemeyeceğim, çok iyi biliyorum ki, Türkiye’nin her yerinde benim için dua eden insanlar var, yüreği güzel insanların dualarında olmak çok güzel. Hepsine çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar. Hepinizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Sağ olun var olun."ifadelerine yer verdi.





Bu haber 9454 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<