ÇAY VE SİMİTLE GÖNDERME YAPTI!

İYİ Parti İl Genel Meclis Üyesi Adayı Yılmaz Şanlan, çay simit hesabı yaparak asgari ücret ve emekli maaşları üzerinden bir değerlendirme yaptı.

ÇAY VE SİMİTLE GÖNDERME YAPTI!
01 Mart 2024 - 18:37 - Güncelleme: 04 Mart 2024 - 15:58
İl Genel Meclis Üyesi Adayı Şanlan, beraberinde İYİ Parti İl Başkanı Av. Oğulcan Serthan Ünal ve İYİ Parti Sinop Belediye Başkan Adayı Serpil Ünlütürk ile birlikte bir çay bahçesine oturarak çay ve simit söyledi. Şanlan, çay ve simit fiyatını sordu. Aldığı cevap üzerine asgari ücret üzerinden bir değerlendirme yaptı. Şanlan yayımladığı video ile durumu kamuoyuna aktardı. Yaklaşık 22 yıl önce dönemin AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çay ve simit hesabı üzerine yaptığı konuşmaya gönderme yapan Şanlan, 5 çay ve 5 simitin ödemesini yaptıktan sonra 4 kişilik bir ailenin 3 öğünde söz konusu ürünleri tükettiğinde 1 ayda kaç liralık bir gideri olduğunu kaydetti.
Şanlan videosunda yaptığı açıklamada; “Hesap ortada. Emeklilerin günümüzde aldığı maaşla çay ve simit yiyebilmesi bile mümkün değil. Asgari ücret alanlar ise çay simit yerse ev kirasını ve diğer giderlerini karşılayamıyor.” Dedi.

Bu haber 12191 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<