CHP A. ADAYI TOPAL'DAN BASIN AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Belediye Başkan A. Adaylığını açıklayan Tunay Topal; “Sinop’a mesleki yeterliliğim, sahip olduğum dünya görüşüm, vizyonum ve tecrübem ile hizmet etmek istiyorum.” Dedi.

11 Aralık 2023 - 20:27 - Güncelleme: 13 Aralık 2023 - 22:40

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın açıklamasına, CHP İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya, Merkez İlçe Başkanı Samet Bayrak, Kadın Kolları Başkanı Esin Tümer, partililer ve basın mensupları katıldı.

Sözlerine kendisini tanıtarak başlayan Topal; “Önemli gördüğüm bir saptamayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Ülkemiz genelinde, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin aday adaylığı listeleri; bütün partiler ve özellikle Cumhuriyet Halk Partimiz açısından incelendiğinde, belediyecilik vizyonunun gençleştirildiği olgusu göze çarpmaktadır. Bu durumu çok önemsememiz gerekmektedir. Bu durum, sürekli gelişen teknolojik dünyaya uyum için de çok önemlidir. Aslında önemli olan yaş değil, gelişmelere ayak uydurabilmektir. İsmet İnönü 72 yaşındayken bile şu sözü söylüyor: "Ben 72 yaşındayım. Bu yaşımda bile halâ hata yapıyorum. Ancak bir yaptığım hatayı, bir daha yapmıyorum.”

Bizlerde; yok gençmiş, yok yaş almış biriymiş değerlendirme şablonunu bir kenara bırakıp, yönetsel anlayışımızın tam da bu olmalıdır görüşünü zenginleştirmeliyiz.

Bu görüşler doğrultusunda ve bizi belediye başkanlığı adaylığına lâyık görmeniz durumunda; büyük bir olasılıkla ülkemiz genelinde genç belediye başkanlığı sıralamasında yer almış olacağız. Bu durum; doğal olarak dikkatlerin Sinop'umuza çevrilmesine de yol açabileceği gibi, bizleri de büyük bir sorumluluk, çaba ve başarıyı yakalama kararlılığına yöneltecektir. Bu olgu, çalışma ve çabalarımızla, dost Büyükşehir Belediye Başkanlarımızın Sinop'umuza katkılarına vesile olacaktır. Bu konularda hiç kuşkunuz olmasın; atak, cesur ve girişimci yapımız Sinop'umuz için yararlı her kapıyı çalmak ve açmak için yeterlidir.

Sayın Konuklarımız, bu adaylık sıradan bir adaylık değildir. Bu adaylık sadece Tunay Topal adına yapılan bir başvuru da değildir; bu adaylık öğrencinin, çalışanın, işsizin, esnafın, emeklinin, ev kadınlarının ve bütün gençliğin adına yapılan bir adaylık başvurusudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘bütün ümidim gençliktedir’ diye özellikle vurguladığı genç kuşakların adaylığıdır. Bunun için bizler ‘vatandaşlarımızın sorunlarının yerelde çözülmesi gerektiğine olan inancımızla’ bu göreve talibiz. Yerel yönetimlerde adaleti sağlamak için bu göreve talibiz. İşe gitmeden maaş alan bankamatikçilere karşı emeğiyle kazanan işçilerin, memurların ve gençlerin sesi olmak için bu göreve talibiz. Tanıdığı olmadığı için mülakatlarda elenen gençlerin yerelde sesi olmak için bu göreve talibiz.

 

Sayın konuklarımız, 14-28 Mayıs 2023 Seçimlerinde partimizin İl Seçim Koordinasyon Kurulu Başkanlığı görevinde bulundum. Sinop genelindeki tüm sandık güvenliği; hukuksal işleyiş ve seçim sonuçlarının kayıtlara girilmesi operasyonlarını yönettim. Uzun yıllar partimize; çeşitli kademelerde yöneticilikler, İl Eğitim Koordinatörlüğü, İl Kadın Kolları Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği kademelerinde hiçbir beklenti gütmeksizin hizmet etmiş ama itibarsızlaştırmak için ‘TOPALLAR’ olarak adlandırılan ailemin bir ferdi olarak, önümüzdeki yerel seçimlerde Sinop Belediye Başkanlığı’nı tekrar kazanarak, seçimin sonucu ne olursa olsun hep birlikte partimize ve örgütlerimize hizmet etmeye devam edeceğiz.

Sayın Konuklarımız, hiçbir zaman sıradan, standart, sabit bir insan olmadım. Kendimi tekrar etmekten hiç hoşlanmadım, hayatım boyunca hep çok yönlü, çok ilgi alanlı bir insan olmaya çalıştım. Hayatı; bazen çok uzak farklı coğrafyalarda, bazen çok tehlikeli farklı koşullarda ve bazen de çok sıra dışı farklı açılardan deneyimledim. Hep daha iyisini, en iyisini hedefledim, sürekli öğrenmeye çalışan, düzenli olarak gelişen, değişen ve daha iyisine dönüşen bir insan olmaya özen gösterdim.

Doğanın kuralının ve yaşamın en temel dinamiğinin değişim olduğunu, değişimi kucaklamamız gerektiğini çünkü değişmeden gelişilemeyeceğini genç yaşımda fark ettim.

Türkiye siyasetinin; ilkesiz siyasetle kirlenmemiş, rant ve çıkar hesabıyla zehirlenmemiş, temiz, yeni yüzlere, nitelikli, ehliyetli ve liyakatli insanlara ihtiyaç duyduğu bu çok önemli olan yerel seçimlerde sorumluluk almak, değişime katkı sunmak ve geleceğin Sinop'unu sizlerle birlikte yaratabilmek için Sinop Belediye Başkan Aday Adayı olmaya karar verdim. 

Hak ve adalete dayalı bilinen siyaset kavramlarının çöpe atıldığı, yasaların yok sayıldığı, baskının kara bulut gibi üzerimize çöktüğü bir dönemde, bakış açımızı ve reflekslerimizi değiştirmekten başka çaremiz yoktur! Geleneksel yöntemlerle, altı boş bilindik kavramlar ve söylemlerle, sabitleşmiş bakış açılarıyla, kendini tekrar eden düşüncelerle değişim gelmez. Siyasi bilgi, görüş, deneyim ve örgüt heyecanı olmayan hiçbir bürokratik anlayışın halkçı belediyecilikte başarı şansı olamaz; denemelerle yaşanmıştır. Değişim gerçekten değişirseniz gelir.

Bu nedenle Yerel Yönetimlerin; yereli en iyi bilen, yerelde yetişen ve bölgenin her özelliğine doğal olarak hakim olan yerel halktan seçilecek örgütçü yöneticiler tarafından yönetilmesinin en doğrusu olduğuna inanıyoruz. 

Sayın konuklarımız, ‘yerelden yönetim ilkelerimiz ve anlayışımıza’ biraz daha devam etmek istiyorum izninizle. Öncelikle belirtmek isteriz ki; vizyonunu eğitim, kültür ve turizm kenti olma yolunda belirlemiş olan ilimizi bu vizyona bağlı kalarak yakın gelecekte Türkiye'de ve Dünya'da hak ettiği yere taşımak, bu vizyonla örtüşmeyen, insanımıza ve doğamıza zararlı her türlü yapı, yatırım ve yönetim anlayışını reddediyoruz.

Belediye Meclisimiz ve Sinop Belediyesi çalışanlarımızla; katılımcı, şeffaf, özgürlükçü ve hesap verebilen bir yönetim anlayışı içerisinde, tarihi değerlerine, doğasına ve insanına sahip çıkarak daha çağdaş, daha yaşanılabilir bir kent yaratmak istiyorum.

21. Yüzyılın en yaşanılabilir kentlerinden biri olabilmek ancak sosyal demokrat yeni nesil belediyecilik anlayışı ile gerçekleşebilir. Yönetim anlayışı; hiyerarşik değil, katılımcı ve eşitlikçi bir düzlemde yapılanmalıdır. Halka en yakın hizmet birimi olan yerel yönetimler; ancak halkın katılımı, denetimi ve paydaşlığı ile sağlıklı bir şekilde yönetilebilir.

Bu düşünceler ve vizyon ışığında, yukarıda belirttiğim hususları içselleştirmiş, analitik düşünce, mühendislik ve yönetim yeteneklerim ile durumu, sorunu ve çözümü ortaya koyabilecek yeterlilikte ve deneyimdeyim. Hiç kuşkunuz olmasın isterim.

Sayın konuklarımız, Sinop’un sorunlarını biliyoruz, yola koyulunca bilmediklerimizi de öğreneceğiz. Sorunları sınıflandırmak ve sıralamak doğru düşünme yönteminin esasını oluşturur. Sınıflandırdığınız sorunları tek tek birbirine karıştırmadan, fakat aralarında bağlantı kurarak çözümlemeniz gerekir. Çözümlemediğiniz, anlamadığınız sorunu çözemezsiniz. Sorunları anlayıp çözümlendirdikten sonra onları sıralamanız, bir sorunlar hiyerarşisi oluşturmanız gerekir. Çünkü bazı sorunlar önceliklidir. Diğer sorunların da çözülmesini de sağlar. Başka bir deyişle, bir sorunun çözümünde, başka sorunların çözümünü de bulabilir ya da bu sorunların çözümünü başlatabilirsiniz. Düştüğünüz yerden kalkarsınız ama düştüğünüz yerde hayal kuramazsınız. Yönetim anlayışı ve sistem, kitlelerin katılımıyla değişmedikçe hiçbir şey değişmez. Demokratik ülkelerde seçimler de bunun için yapılır.

Dostlarımız, Sevgili Sinoplular, tebeşirle yere çizilmiş dairenin içinde durmayacaksınız, dışına çıkacaksınız. Biz dışına çıkacağız. Çünkü değişim budur ve böyle başlar. Temel yönetim anlayışımız tam da bu olacaktır. Sinop’umuzda yere tebeşirle çizilmiş olan dairenin dışına çıkacağız, çıkmak zorundayız.

Kişilerle ve geçmiş yönetimlerle bağlantı kurmak gibi bir niyet taşımamakla birlikte biz özgün açıklamalardan yanayız. Ancak yıllardır süregelen çözüm üretkenlik sıkıntıları yaşayan bu yapıyıda, anlayışı da değiştirmek zorundayız.

Bu nedenle, gerek aday adaylığını açıklayan arkadaşlarımızla uçsuz bucaksız ve kısır bir hizmet rekabeti görüntüsü vermemek, gerekse siyasi rakiplerimiz olacak partiler ve odaklarla polemik yaratmamak için bu tanışma toplantımızı ‘Vaatler Yumağı’na çevirmek gibi bir niyetimiz yok. Zaten tüm bu vaat ve projelerimizi, örgütümüzün düzenleyeceği ‘aday tanıtım toplantısında’ anlatacağız. Bize yönelecek güven ve takdirlerinizle, onun da zamanının geleceğinden kuşkunuzun olmamasını bilmenizi isteriz. Bu açıklamalarımız ışığında illaki bugün bir şeyler söylememiz gerektiği düşünülürse, başlıklar altında şunları sıralayabiliriz:

İmar planları çalışmalarını çözümlemek, Kurumsal düzen ve disiplini sağlamak, Turizm master planları oluşturmak, Altyapı ve rekreasyon planlamaları yapmak, Muhtarlarımız ile çözüm odaklı ve sürekli iletişim sağlamak, Spor Kulüplerimizin faaliyetlerine ve gelişimlerine destek vermek, Çevre ve hayvan haklarına sahip çıkmak, Sosyal ve Kültürel Hayatı zenginleştirmek, Trafik ve otopark sorunlarını çözümlemek,

Sayın konuklarımız, saygıdeğer Sinoplular, sorunlarımıza çözüm yollarını ararken genç kafalarla, bilimle ve teknolojinin tüm olanaklarını kullanarak, büyüklerimizin de deneyimlerinden yararlanarak, şeffaf bir yönetim anlayışı ile Sinop’umuza birlikte yönetmenin lezzetini tattıracağız.

Gençlerimiz, emekçi ve cefakâr ev kadınlarımız, balıkçılarımız alınacak kararların parçası olacaklardır. Şehrimizde misafir olan üniversite öğrencilerimizin başta ulaşım olmak üzere, sorunlarına asla kulak tıkamayacağız ve gereken kamuoyunu oluşturacağız.

Belediye Meclisi Üyelerimiz, toplantıdan toplantıya gelip görev yapma yöntem ve alışkanlığından arındırılacak, halkımızla birlikte aktif görevler üstleneceklerdir. Ben de belediye yönetimimizi rayına oturtturduktan sonra, zamanımın büyük bölümünü halkımızın arasında geçireceğim. Söz!

13 mahallemizde mahalle meclisleri oluşturacağız. Belediye meclis üyelerimiz her bir mahalleden sorumlu olarak paylaştırılacaktır. Bu paylaşım rotasyonlu olacak ve bir sekretaryası kurulacaktır. Mutlaka iki ayda bir muhtarlarımızın öncülüğünde mahalleli ile toplantılar yapılacaktır. Alınan görüş ve kararlara çözümler bulunacaktır. Haklı mazeretim dışında her toplantıda mutlaka bulunacağım. Mahalle toplantıları dışında tüm muhtarlarımız ile mahallelerinden sorumlu belediye meclis üyelerimiz aracılığıyla sürekli iletişimde olacak, onların sorunlarını ilgili birimlere kurumsal iletişim yollarıyla ileteceğiz.

Belediye bürokratlarımız aktif çalışma anlayışımızın parçası, halkası olacaklardır. Kamu görevlisi olan belediye bürokratlarını siyasetten arındırılmış olarak hizmet, hız ve ritmimizin içine çekeceğiz. Sözleşmeli personelin sorunlarına belediyemizin mevcut olanaklarını gördükten sonra çözüm arayışlarına gireceğiz. Sendikal hak arayışlarına saygı ve duyarlı olacağız.

Tembelliğe, uyuşukluğa, belediye içi dedikodulara, mobbinge, halk diliyle her türlü baskı ve şiddete son vereceğiz. Ahenk içinde çalışmamız için belli aralıklarla yapacağımız dayanışma ve sosyal birliktelik toplantılarına önem vereceğiz. Çalışmalarımızın ana ekseninde bilgi, hizmet ve liyakat esas alınacaktır.

İçinizden bunları çok duyduk diyenler çıkabilir ama göreceksiniz biz kararlıyız, azimliyiz ve başaracağız.

 Saygıdeğer Sinoplular, Sinop’umuzun gerçeklerini bilerek, dikkate alarak, aday adaylığı kararımızı almadan önce bu büyük görevin kantarında kendimizi tarttık. İlkesiz hiçbir pazarlık ve diyalog içerisinde olmadık. Sorularımızı ve görüşlerimizi örgütümüzle paylaştık.

‘Ortak akıl ve liyakat ile yönetelim’ anlayışıyla çıktığımız bu yolda oy kaygısıyla kadrolarımızı doldurmadık. Ön seçimden başarıyla çıkıp, partimin ve örgütümün adayı olduktan sonra, yukarıda bahsettiğim anlayış doğrultusunda liyakatli isimleri örgütümüzle birlikte, ortak akılla belirleyecek ve Sinop’umuza hizmet edecek en iyi kadroyu hep birlikte oluşturacağız.

Bu ülkeyi gençlere emanet eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve sizleri hiç mahcup etmeyeceğim. Büyüklerim, kardeşlerim, kıymetli Cumhuriyet Halk Partililer, özellikle sizlere seslenmek istiyorum: Büyük Atatürk 26 yaşında Mustafa Necati’yi Milli Eğitim Bakanı yapmış, bunca yıl sonra 33 yaşındaki evladınız, kardeşiniz, arkadaşınız Tunay Topal niye Sinop belediye başkanlığı yapamasın?  Yine sizler, her zaman geleceğimiz dediğiniz bu gençlere güveniniz.

Sayın konuklar, saygıdeğer Sinoplular, ben Sinop’a; mesleki yeterliliğim, sahip olduğum dünya görüşüm, vizyonum ve tecrübem ile hizmet etmek istiyorum. Ancak bu potansiyeli gerçek bir performansa dönüştürebilmek, sadece ehliyetli ve liyakatli doğru bir liderlikle, ehliyetli ve liyakatli doğru bir ekip çalışmasıyla ve Sinop’un kaynaklarının Sinop halkı için kullanıldığı, hizmet odaklı iş birliği ile sağlanabilir.

Tunay TOPAL olarak; örgütçü tavrımı her zaman samimiyetle gösterdim ve bundan sonra da göstermeye devam edeceğim. Bu kutsal bayrak yarışında, Atatürk ilke ve devrimleri, Cumhuriyet’in kazanımlarıyla Sinop'umuza hizmet edebilmek için YOLA ÇIKTIM.

Sonuçta; bilgimizi, kendimizi ve en önemlisi haddimizi de bilerek bu yola baş koyduk. Cumhuriyet Halk Partiliyiz, Solcuyuz, sosyal demokratız, yolumuz büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci ve aydınlık yoludur. Kendimizi siz parti üyelerimize ve Sinop halkına emanet ediyoruz.Hepinize katılımlarınız için teşekkür eder saygılar sunarım…” ifadelerine yer verdi.

Bu haber 14804 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<