CHP YARIN SANDIK BAŞINDA

CHP Sinop İl örgütü 38. Olağan İl kongresi için 15 Ekim’de (yarın) yarın sandık başına gidiyor.

CHP YARIN SANDIK BAŞINDA
14 Ekim 2023 - 12:56 - Güncelleme: 24 Ekim 2023 - 16:50
Toplam 194 delegenin oy kullanacağı kongrede İl Başkanı, il yönetim kurulu, il disiplin kurulu üyelerinin yanı sıra kurultay delegelerinin seçimi yapılacak.
Sabahattin Ali kültür Merkezi’nde saat 11.00 de başlayacak olan kongre seçim kurulu hakimi gözetiminde yapılacak ve oy verme işlemi saat 17.00 de sona erecek.
Yarın yapılacak olan CHP 38. İl kongresinde oy kullanacak olan delegelerin ilçelere göre dağılımı şöyle; doğal delegeler 41,  Sinop merkez ilçe 67, Ayancık 16, Gerze 21, Erfelek 10, Türkeli 5, Boyabat 19, Durağan 5, Saraydüzü 5, Dikmen 5
Yarın yapılacak olan kongrede CHP il başkanının yanı sıra 30 asil ve 30 yedek olmak üzere il yönetim kurulu da belirlenecek. Kongrende ayrıca 9 il disiplin kurulu üyesinin yanı sıra 4 kişilik kurultay delegesi de belirlenecek.

BLOK LİSTE Mİ, ÇARŞAF LİSTE Mİ?
CHP 38.  Sinop il kongresinde an itibariyle Başkanlık yarışında iki aday bulunuyor. Kongre saatine kadar başka aday ya da adayların da çıkması hukuken mümkün olmasına karşın buna sürpriz gözü ile bakılıyor. Av. Aykut Cem Yalçınkaya ile Tunay Topal arasında geçmesi beklenen yarışta her iki adayın da blok liste hazırlığı yaptıkları kendilerince açıklanırken, seçimlere blok liste ile mi yoksa çarşaf liste ile mi gidileceğine divan başkanlığının oylaması ile delegeler karar verecek. Blok listeye karar verilmesi durumunda Av. Aykut Cem Yalçınkaya’nın mavi, Tunay Topal’ın ise beyaz liste ile seçimlere katılacağı öğrenildi.

 
Bu haber 9690 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<