EL EMEĞİ, MÜZİK, TİYATRO BİR ARADA!

Sinop’ta 3. Yaş Üniversitesi Sokak Sergisi etkinlikleri düzenlendi.

EL EMEĞİ, MÜZİK, TİYATRO BİR ARADA!
31 Mayıs 2024 - 16:08 - Güncelleme: 07 Haziran 2024 - 10:56

2023 yılı Kasım ayında hayata geçirilen 3. Yaş Üniversitesi bu yıl ilk mezunlarını verecek. Yıl sonu etkinlikleri kapsamında 3. Yaş Üniversitesi öğrencileri Sabahattin Ali Kültür Merkezi’nde yıl boyunca çalıştıkları eserleri sergiledi. Kültür Merkezi’nin bahçesinde Ahşap Bölümü öğrencileri, el emeği göz nuru tasarımlarını, Ebru Bölümü öğrencileri de yıl bayınca yaptıkları eserleri katılımcılara sundu. Daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro ve müzik dinletesi sergilendi. Tiyatro bölümü öğrencileri yıl boyunca eğitimini aldıkları kurslardan mini bir gösteri hazırladı. Tiyatro gösteri izleyiciler tarafından çok beğenildi. Ardından öğrenciler tarafından müzik dinletisi yapıldı. Sergi sonrası 3. Yaş Üniversitesi’ni değerlendiren öğrenciler yaptıkları açıklamalarda, Üniversite’nin kendilerini her anlamda geliştirdiğini, önümüzdeki yıllarda da devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Etkinliklere, Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Hatipoğlu, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Muhittin Yılmaz, Sinop Üniversitesi Genel Sekreteri Şenol Metin, Sinop İl Kültür Turizm Müdürü Fatih Güzel, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“DEVAM ETSİN”

3. Yaş Üniversitesi öğrencisi Emekli Öğretmen Osman Arslan, Ahşap İşleri bölümünde öğrenim gördüğünü, öğretmenken, öğrenci olduğunu ve günlerinin çok güzel geçtiğini söyledi. Öğrenciliğin daha keyifli olduğunu aktaran Arslan; “Daha detaylı bir şekilde 3. Yaş Üniversitesi önümüzdeki yıllarda da devam etmeli.” Dedi

“GÜZEL İŞLER YAPTIK”

3. Yaş Üniversitesi’ni çok güzel bulduklarını kaydeden Ahşap işleri bölümü öğrencisi Hacer Aydoğdu; “Sinop Valisine, Rektörlüğü teşekkür ediyoruz. Çok güzel işler yaptık.”

“DAHA DA USTALAŞACAĞIZ”

60 yaşına bu yıl bastığını işaret eden Gülhan Gözler; “Çok istediğim için ağaç oyma işini seçtim. Acemiydik, araç gereçleri tutmasını bile bilmiyorduk. Yine de bir şeyler yaptık. Daha da ustalaşacağız. Bu projeyi hayata geçirenlere çok teşekkür ediyorum. Daha cihazları tutmayı öğrendik. Bunu geliştirmeyi, güzel işler yapmayı hedefliyoruz.”

“İNCE İŞÇİLİK”

Detaylı ürünler yaptıklarını dile getiren Ayancık MYO Ahşap İşleri Bölümü Öğrencisi Emel Yıldız sergi hakkında yaptığı açıklamada; “İnce işçilikle maket bir ev ortaya çıkarttık. Onun haricindeki dekorasyon ürünleri benim kendi geliştirdiğim ürünlerim. Gayet başarılı bir sezon oldu.”

BU FIRSAT DEĞERLENDİRİLMELİ”

3. Yaş Üniversitesi’nde Sinop Tarihi, Arkeoloji, Fotoğraf ve İlk Yardım bölümlerinin ayrı ayrı eğitimlerini aldığının altını çizen Mustafa Karakuzey; “4. Yaş üniversitesi de olsa giderim. Bize en fazla faydası olan ilkyardım. Bu yaştan sonra gerçekten ilkyardımı yakalamak bize nasip oldu. Harika hocalarımız vardı. Herkesin gitmesini öneririm. Bu fırsat değerlendirilmeli.”

“DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ”

Nefes Eğitimi ve Temel İlkyardım Kurslarına katıldığını işaret eden Ayşe Yavuz ise; “Kursların bize etkileri sadece zihinsel değil, bedensel, ruhsal gelişimize katkısı oldu. Hele ki pandemiden sonra biz yaş gurubunun atıl durumda kalmasını engelleyip, bizi hayata kattı, aktifleştirdi. Bu aktivitelerin, çalışmaların gelecek yıllarda da devam etmesini istiyorum ve istiyoruz. Arkadaşların da sesi olayım, onlarda istiyorlar.” diye konuştu.


Bu haber 10344 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<