ERMİŞ; "BAŞKA İMKÂNIM YOK"

Epilepsi hastası Hamza Ermiş; “Raporum düşürüldüğünden dolayı devlet memuru olarak bir yere işe giremedim.” dedi.

ERMİŞ; "BAŞKA İMKÂNIM YOK"
30 Nisan 2024 - 13:04 - Güncelleme: 15 Mayıs 2024 - 13:26
Sinop’ta yaşayan Hamza Ermiş isimli vatandaş, engelli raporunun oranı düşürüldüğünü, epilepsi hastası olduğunu ifade etti. Ermiş, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde kaldığını ancak 18 yaşına geldiğinde, engelli raporunun oranının düşürüldüğünü ve oradan çıkartıldığını söyledi. Rapor oranı düşük olduğu için devlet memuru olamadığını belirten Ermiş; “Epilepsi hastasıyım. Bu yüzden girdiğim işlerden çıkartılıyorum. Tek çarem devlet memuru olmak. Elimden tutulmasını istiyorum.” diye konuştu.
Babasının da huzurevinde yaşadığını söyleyen Ermiş, Ajans Sinop’a yaptığı açıklamada, başka çaresinin olmadığını ve elinden tutulmasını istedi.
Annesini ve ablasını da epilepsi hastalığı nedeniyle kaybettiğini işaret eden Ermiş; “Sinop’ta yaşıyorum. Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeydim. Oradan çıkartıldım. Sonra işe girdim. Şu anda da çalışıyorum. Raporum düşürüldü. Şu anda tekstilde çalışıyorum. Geçen gün işe giderken yolun ortasında kriz geçirmişim. Epilepsi hastasıyım. Annemi, ablamı bu hastalık yüzüne kaybettim. Yalnız yaşıyorum. Evde bile bir kriz geçirsem ölüp kalsam kimsenin haberi olmayacak. Birinin elimden tutmasını istiyorum. Babamda huzurevinde kalıyor. Sürekli krizlerim var. Raporum da düşürüldü. Raporum düşürüldüğünden dolayı devlet memuru olarak bir yere işe giremedim. Raporumun düşürülmesini istemiyorum. Devlet memuru olarak bir işe koyma imkanları olursa bunu istiyorum. Başka imkânım yok. Çünkü hangi işe girdiysem hastalığımdan dolayı çıkartılıyorum.” Diye konuştu.
 

Bu haber 11417 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<