FİLM FESTİVALİN İLGİ ODAĞI OLDU!

Sinop’ta “Buzda Değil Tuzda Balık” belgesel filmi seyirciyle buluştu.

18 Kasım 2023 - 16:32 - Güncelleme: 24 Kasım 2023 - 20:28
Sinop Kültür ve Turizm derneğince organize edilen başta Sinop belediyesi ve çeşitli iş birlikleriyle düzenlenen lakerda festivalinde Sinoplu yönetmen Caner Özdemir, “Buzda Değil Tuzda Balık” belgeseliyle izleyiciye merhaba dedi.
Film dün akşam Sabahttin Ali Kültür Merkezi'nde halkın yoğun katılımı ile gösterime sunuldu. 

 

"Sinop Lakerdası'nın ve Kentin Tanıtımı İçin Elimizden Geleni Yapacağız"
Hazırladığı filmle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren yönetmen Caner Özdemir,”Belediye başkanımızla beraber bunu konuştuğumuzda sağ olsun kendisi de bizi kırmayarak projemiz için destekçi oldu.2,5 ay gibi kısa bir zamanda bunu gerçekleştirdik. Hala eksiklerimiz var bu festival süresince çekimlere devam edeceğiz ayrıca festivalden sonrada birtakım düzeltmelerle beraber bu filmi ulusal film festivallerine Sinop Lakerdasının gelişimine tanıtılmasına katkıda bulunmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.” ifadelerinde bulundu. 

 

"Güzel bir hatıra olarak kalmasını istiyoruz"
Filmin yardımcı yönetmenliğini üstlenen Burak Dönmez kısa sürede güzel bir iş çıkarttıklarını belirterek, “Biz 2,5 aydır bunu tamamladık ama daha öncesinde de bir araştırma evresi vardı. Sinop Lakerdasından yola çıkarak Sinop balıkçılığı Sinop denizciliği ve Sinop’un tarihine dair araştırma içerisine girdik. Şu açıdan biraz üzgünüz Sinop’la alakalı çok fazla bir kent belleğinde kent hafızasında bir belge bir eser maalesef bulamadık. Bulabildiklerimizle Zeynel hocamızın bize sunduğu bu büyük eserlerle sizin karşınıza geldik. Umarım bu yaptığımız belgesel kent belleğinde güzel bir hatıra güzel bir anı olarak kalır. Bizden sonra bu işleri yapmak isteyenler, bu işleri yeniden dile getirmek isteyenlere bir kapı açar.” dedi. 

 

"Kendilerinden Türkiye'de söz ettirecekler"
Filmin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan ise; “Biz Caner’i çok seviyoruz Sinop camiası olarak sağ olsun belediyemiz içinde çok güzel işlere imza atıyor. Sinop içinde çok güzel işlere imza atıyor. Bence onun belediyemiz bünyesinde çalışıyor olması geleceğe dair planları için ayak bağı olmaz bence önünü açar. Burak’ta aynı şekilde. Burak’la 2019 seçimleri öncesinde tanışmıştım. Cengiz Demirel ‘in gelip kulağıma fısıldadığı bir isimdir Burak. Bu çocuğu yanına al bu çocukta iş var Caner’le ikisi bir olursa çok güzel işler yaparlar demişti. Bundan tam 5 yıl önce ve çok güzel işlere imza atıyorlar ikisinindi gözlerinden öpüyorum başarılar diliyorum. Her zaman sadece ben değil tüm Sinop olarak onların yanındayız. Umuyorum ki hem kendi isimlerinden hem de Sinop’un isminden Türkiye’de çok söz ettirecekler.” ifadelerine yer verdi.
Bu haber 18083 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<