SANAT,GASTRONOMİ VE DAHA FAZLASI!

Sinop’ta gastronomi turizminin gelişmesine yönelik Lakerda’nın tanıtımı amaçlı Geleneksel Lakerda Festivali’nin açılış programı gerçekleştirildi.

18 Kasım 2023 - 16:28 - Güncelleme: 24 Kasım 2023 - 20:28
Sabahattin Ali Kültür Merkezi'nde düzenlenen Geleneksel Lakerda Festivali açılış programı yoğun bir katılımla başladı.
Açılış programına Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ve Eşi Reva Beray Özarslan , Belediye Başkanı Barış Ayhan, İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, CHP İl Başkanı Av.Aykut Cem Yalçınkaya, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş, Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Saim Gürbüz ,Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri, ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

"Bu Festival Uluslararası Hale Gelecektir" 

 

Yıllardan beri evlerde tuzda balığın yapıldığını belirten Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, “Biz yıllardan beri evde bu tuzlu balığı, lakerdayı yapıyoruz. Hatta bunun yarışmasını bile evde yapıyoruz aile fertleri aralarında bazıları kavga ediyor benimki seninkinden daha güzel oldu diye. Birkaç arkadaşın yüzlerini görüyorum burada biz bu işi daha göz önünde yapsak bir arada yapsak bu işe kurumsal bir kimlik kazandırsak acaba nasıl olur diye bundan 4 yıl önce bir çay bahçesinde bir araya geldik ve bu festival oradan ortaya çıktı. Bundan yıllar önce Sinop uluslararası çocuk şenliklerine imza atmış bir kent. Bizim uluslararası festival yapmakla ilgili tecrübelerimiz var. Bu tecrübeyle birlikte bence bu festival artık bundan sonra uluslararası bir etkinliğe taşıyabiliriz.” ifadelerinde bulundu.

 

"Mutluluğumuz Daim Olsun"
Bir araya gelmenin en büyük mutluluk olduğunu aktaran Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan burada yaptığı konuşmada, “Bu mutluluğa katkı veren evdeki hanımefendilere minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. Mutlu şehir Sinop’a bu yakışır. Para her şey değil önemli ama bir araya getirme heyecanı daha önemli. Dostluğumuz daim olsun, mutluluğumuz daim olsun.”Dedi. 

 

Açılış konuşmaların ardından hazırlanan ikramlar tadıldı. Vals gösterisi sergilendi. Protokol üyeleri standları gezerek bilgiler aldı. Festival söyleşi ve piyano konseri ile devam etti.

 

 

 

 

 

 

 


Bu haber 13468 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

<